5 dingen die je moet weten over Tartu Rock!

26 January 2015

Inmiddels weet elke fan dat de coach van Tartu Rock oud Den Bosch speler Gert Kullamäe is. Maar wat zouden we eigenlijk nog meer moeten weten van Tartu Rock? Hier een top 5!

1. Historie
We treffen dé club uit Estland deze week! Tartu Rock is een club met een grote geschiedenis. In 2015 zal de club alweer haar 70e verjaardag vieren aangezien het oprichtingsjaar 1945 is.
Met 22 landstitels en 16 bekeroverwinningen puilt de prijzenkast van Tartu Rock dan ook uit.  

2. Universiteit
Het team is onderdeel van de universiteit en speelt de wedstrijden dan ook in de Tartu Ülikooli Spordihoone. Mocht je Ests niet helemaal up to date zijn, dit betekent: Sporthal van de Tartu universiteit. 

3. Clubkleuren
De clubkleuren zijn zwart en wit, de shirts zijn dan ook niet heel anders dan die van ons. We zullen er dus goed op letten dat de shirts niet te veel op elkaar lijken dinsdagavond. :-)

4. Nationale team?
Tartu Rock is eigenlijk gelijk aan het nationale team van Estland. Van de 13 spelers zijn er 11 Ests. De kern van het nationale team speelt al jaren samen en is daarom een goed geoliede machine. Om het team compleet te maken spelen er ook twee spelers uit Litouwen in het team.

5. Södertälje Kings
Een oud speler van Tartu Rock is Vincent Simpson. Aan het begin van dit seizoen maakte hij de overstap naar een voor ons welbekend team, Södertälje Kings. Echter heeft hij tegen ons geen minuten gemaakt omdat hij niet binnen het systeem van de coach paste, inmiddels is hij daar dus ook weer weg.

-----

Nog geen kaartjes voor de wedstrijd tegen Tartu Rock? Koop ze hier!

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!