Aarts keert terug met winst tegen Weert

10 April 2015

Bij de terugkeer van Marcel Aarts wist SPM Shoeters eenvoudig te winnen van BSW Weert. De eerste helft zag het er prima uit bij SPM, de tweede was wat minder: 80-61.

SPM Shoeters begint met een volledig Nederlandse Line-up, hoe lang zal dat geleden zijn? SPM pakt met een 9-0 run gelijk een snelle voorsprong. Aan het eind van het eerste kwart staat er een marge van twintig punten op het bord. Ook het tweede kwart weet SPM Shoeters te domineren. Als Marcel Aarts daarna het veld opkomt wordt hij verwelkomt met een groot applaus van het publiek. Vlak daarna maakt hij ook zijn eerste score. De voorsprong van SPM Shoeters blijft uitlopen en Weert kan niet volgen. Bij rust staat het 46-17 voor SPM.

Hoewel SPM de voorsprong nog iets kan uitbouwen in het begin van het derde kwart, is het toch vooral Weert die dit kwart de basket weet te vinden. SPM Shoeters maakt veel foutjes en laat het defensief zo nu en dan liggen. Ook in het vierde kwart is het vooral Weert dat de klok slaat. Al snel komt Weert terug tot een verschil van onder de twintig punten en ook het vierde kwart is een prooi voor de Limburgers die bezig zijn aan hun laatste wedstrijd van het seizoen. Dankzij de sterke eerste helft komt de winst natuurlijk niet meer in gevaar. Frerik Adriaans laat zich de laatste weken steeds nadrukkelijker gelden en is nu goed voor 9 punten en 8 rebounds. Aarts laat bij zijn luid bejubelde rentree 14 punten aantekenen en dat is goed nieuws met de kraker tegen Leiden van zaterdag op het programma. SPM legt bij winst beslag op de eerste plaats en is dan verzekerd van thuisvoordeel in alle series van de play-offs. Ook Reggie Johnson is zaterdag weer van de partij. Hij kreeg een extra wedstrijd schorsing na zijn uitsluiting tegen Zwolle en die is tegen Weert uitgezeten.

Keyfacts
Aarts 14 pts
Schilder 14 pts
Akerboom 12 pts, 4 reb
Adriaans 9 pts, 8 reb
Curry 8 pts

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!