Afscheid Sam Jones

22 May 2016


SPM Shoeters heeft vandaag besloten afscheid te nemen van coach Sam Jones. “Het was een zwaar besluit omdat wij zeer waarderen wat Sam 11 jaar heeft gegeven aan het topbasketbal in Den Bosch”, zegt voorzitter Albert Dominicus.

Met Sam Jones (38) is Den Bosch vier keer kampioen van Nederland geworden. Twee keer als speler, één keer als assistent-coach en vorig seizoen werd SPM Shoeters onder leiding van Jones voor de 16e keer kampioen van Nederland.

Na winst van de Supercup en de Beker werd de ploeg dit seizoen uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. Het contract van Jones was aflopend. Het bestuur wil het niet verlengen. “Na 11 intensieve jaren is het voor beide partijen goed dat ieder zijn eigen weg kiest. Wij wensen Sam veel succes toe in zijn verdere carrière”, aldus Albert Dominicus namens het bestuur.

Sam Jones is nuchter over zijn afscheid. “Het punt is aangebroken dat er een frisse wind moet gaan waaien binnen deze organisatie. Ik koester mijn tijd hier en bedank de club en de spelers voor het begin van mijn mooie carrière als coach in Den Bosch, die ongetwijfeld ergens anders een vervolg krijgt.”

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!