New Heroes neemt afscheid van De Vries en Bleeker

12 June 2018

Na goed overleg tussen de technische staf en de directie heeft New Heroes Basketball besloten om afscheid te nemen van Pim de Vries en Kevin Bleeker. Jos Frederiks ligt het besluit als volgt toe: “De afgelopen weken hebben we het seizoen uitvoerig geëvalueerd en een visie gevormd op hoe we het team de komende jaren willen versterken. We zijn hierbij tot de conclusie gekomen dat we voor Kevin en Pim geen rol meer zien in het team van volgend seizoen. Ze hebben zich altijd vol overgave ingezet en daar wil ik hen voor bedanken. Het was geen makkelijke beslissing, maar ook dit hoort bij topssport.”

Van kleins af aan 
Forward Pim de Vries heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een sterke verdediger en is al een aantal seizoenen een vaste waarde in de Maaspoort. Afgelopen jaar speelde hij 31 wedstrijden met een gemiddelde van 15 minuten per wedstrijd. Ook in de seizoenen ervoor was hij van waarde voor Den Bosch en behaalde hij diverse prijzen waaronder het laatste kampioenschap voor de club in 2015.

“Het besluit dat de club heeft genomen valt te respecteren, maar dat maakt het voor mij niet minder moeilijk.”  Vertelt de Vries in zijn eerste reactie. Hij vervolgt: “Ondanks het moeilijke laatste jaar heb ik de afgelopen 9 seizoenen met trots het shirt van Den Bosch gedragen. Vanaf het moment dat ik als 15-jarige instapte bij de Basketball Academy heb ik mij thuis gevoeld bij deze fantastische club. Van bestuurders tot coaches, van sponsoren tot medespelers en van vrijwilligers tot supporters; ik ben iedereen ontzettend dankbaar!”

37471579930_3ab 9ece 4fd _k

Debuut in Dutch Basketball League
Kevin Bleeker kwam afgelopen jaar over van Navarra Basket Club uit Spanje en maakte eerder deel uit van het Nederlands team dat tijdens het EK van 2015 wist te verrassen. Mede door een vervelende blessure kwam de center het afgelopen jaar tot 18 wedstrijden waarin hij gemiddeld 10 minuten speelde.

Bleeker licht toe: “Ik heb mijn jaar bij New Heroes Basketball als waardevol ervaren. Het is mijn debuut in de Dutch Basketball League geweest en het maakt mij trots dat ik in de Maaspoort mocht spelen. Naast mijn teamgenoten en de staff wil ik vooral de fans bedanken voor het warme welkom in Den Bosch!”

New Heroes Basketball wenst beide spelers succes in hun verdere carrière! 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!