Silvano Poropat bezoekt Summer Leagues

15 July 2018

Silvano Poropat was afgelopen week in het basketball mekka van Las Vegas bij de befaamde Summer Leagues. Uit alle windstreken strijken hier na afloop van het seizoen coaches, technisch directeuren en vooral veel basketball-talent neer. We spraken onze hoofdcoach over zijn bevindingen.

Net de zakenwereld
Over de Summer Leagues vertelde Jos Fredriks eerder; “Las Vegas is het epicentrum van het basketball in de zomer. De NBA heeft daar zijn zomercompetities en er zitten meer kampen omheen. Dat is voor ons een uitstekende plek om te netwerken om zo het best mogelijke talent naar Den Bosch te halen. Van de spelers die daar rondlopen is een groot deel van de boven- en buitencategorie, maar er zitten zeker ook voor ons potentiële toppers bij. Daarnaast lopen alle zaakwaarnemers er rond. Het is net de zakenwereld; het is kennen en gekend worden. Wij komen hier al jaren en Silvano heeft ook weer zijn eigen netwerk.”

Coachen en scouten
Zo organiseerde het managementbureau Scorers 1st op 12 en 13 juli een ‘draft and showcase’. Silvano Poropat was door Scorers 1st uitgenodigd om een van de zes teams als hoofdcoach te trainen en te coachen. Zijn assistent-coach was de Duitse Rolf Scholz die vorig jaar de Duitse Pro B ploeg Giessen 46ers II coachte. Het team van Silvano bestond uit spelers die “in de etalage” van Scorers 1st staan.

Debuut in Las Vegas
Het was voor Silvano zijn eerste zomerse trip naar Las Vegas, maar zeker niet zijn laatste. Hij vertelt: “Op dit moment komt de hele basketballwereld samen in Las Vegas. Ik coach een team in het kamp op uitnodiging van Scorers 1st. Ik ben voor de eerste keer hier in Las Vegas en weet nu al dat ik hier vaker naar toe wil. Ik kan hier spelers bekijken en werken aan mijn netwerk. Je ziet hier spelers van alle niveaus, van een laag tot het hoogste niveau. Het is een fantastische belevenis om hier te zijn. Ik heb al veel talent zien spelen en heb met een aantal kunnen spreken. Ik zoek goede spelers, maar naast hun basketball skills zijn ook karakter en mentaliteit erg belangrijk.” 

Bouwen aan winnend team
Over de spelers die de fans volgend seizoen in de Maaspoort kunnen verwachten is hij duidelijk; “De fans kunnen een team met een goede instelling, mentaliteit en ambitie verwachten. We bouwen aan een team dat veel wedstrijden gaat winnen, daar ben ik van overtuigd. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we aan ervaring gewonnen. Met het avontuur in Europa in het vooruitschiet stellen we een team samen dat het klappen van de zweep kent. Daarnaast gaan we een serieuze gooi naar de beker én de titel doen!”

Benieuwd naar sfeerbeelden van Silvano’s trip? Check dan onze Instagram-pagina!

Silvano LAS VEGAS (2)

 

Deel deze pagina

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!