Apollo Amsterdam met 87-63 verslagen

06 December 2018

Na een lastig eerste kwart (14-21) werd het uiteindelijk toch een makkelijke avond voor New Heroes. Apollo Amsterdam werd met 87-63 huiswaarts gestuurd. Mede door deze overwinning stijgt de ploeg van Ivica Skelin naar de 2e plaats op de ranglijst achter de ongeslagen koploper Landstede Zwolle. Topscorer aan de kant van New Heroes deze avond was Keshun Sherrill met 17 punten. Opmerkelijk feit. 15 van die 17 maakte hij in de eerste 2 minuten van het 2e kwart door 5 driepunters op rij raak te knallen. Jonathon Williams luisterde zijn rentree na zijn kuitblessure op met 10 punten en 8 rebounds.

Eerste kwart voor Amsterdam
Het eerste kwart was overduidelijk voor Apollo Amsterdam. New Heroes had moeite met het ritme weer te vinden na de interlandperiode en ook het weer inpassen van Williams, die overigens wel bij de starting five hoorde, verliep enigszins moeizaam. Tot halverwege het kwart gingen beide ploegen gelijk op, naarmate de 10 minuten verstreken was het toch Apollo dat scorend een overwicht creƫerde en uitliep naar 12-21. Henson kon die marge aan het eind terugbrengen tot 7 punten (14-21), maar de achterstand voor New Heroes bleef te groot.

Sherrill on fire
In het tweede kwart waren daar dan eindelijk de eerste minuten voor Stefan Wessels in de DBL van dit jaar. Met een ontketende Sherrill aan het begin van dit kwart draaide New Heroes meteen een stuk soepeler en via een 11-0 run stond het al snel 25-21. Sherrill tekende voor 3 driepunters en een zeer fel spelende Voorn pakte een belangrijke steal en een aansluitende score. De aanvalsdrift werd even onderbroken door 2 vrije worpen van Berend Weijs, maar meteen daarna was het Sherrill met 2 opeenvolgende loepzuivere driepunters die New Heroes een 31-23 voorsprong gaf. New Heroes gaf in deze fase niet veel weg, getuige de 10 punten die Apollo kon maken. Aan de andere kant ging het scorend vermogen weer omhoog bij New Heroes waardoor ze de rust in konden gaan met een 46-31 voorsprong.

Voorsprong behouden
Na de rust hetzelfde spelbeeld. New Heroes drong niet echt fel meer aan en Apollo was niet bij machte om het de thuisclub lastig te maken. Het kwart was wel met 12-17 voor de Amsterdammers, met name Leons en Van der Horst waren belangrijk, maar echt in de problemen kwam de ploeg van Skelin nog niet echt. Het was wel opletten dat de ploeg niet te ver achterover ging leunen want dan zou het kwartje nog wel eens de verkeerde kant op kunnen vallen in dit soort wedstrijden. Gelukkig herpakte de ploeg zich prima en kon het de voorsprong weer snel uitbouwen naar 19 punten (69-50). Sterk spel onder de borden van Aarts waren daar mede debet aan. Van Tongeren mocht er een driepunter in knallen waarna Nick Oudendag met een ouderwetse skyhook (a la Kareem Abdul-Jabbar) er 71-53 van maakte. Apollo bleef er wel in geloven, maar zag toch in dat het verder deze avond een kansloze missie zou gaan worden. Uiteindelijk besloot Bouwknecht de wedstrijd met een driepunter tot 87-63.

Deel deze pagina

tags

2018, winst, Apollo Amsterdam

Stay in touch with us!