MVP Cornelia Fondren sluit zich aan bij clinic in Bossche Maaspoort

18 February 2019

De clinic van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch op donderdag 7 maart in de Maaspoort wordt er eentje met een heel bijzondere attractie. Aan het rijtje hoogst interessante trainers dat zijn komst al eerder bevestigd heeft, is inmiddels een heel speciale toegevoegd, namelijk Cornelia Fondren. De Amerikaanse was als speelster van eredivisionist Lekdetec.nl/Batouwe in het afgelopen seizoen de Meest Waardevolle Speelster in de Nederlandse vrouwencompetitie.

De 25-jarige spelverdeelster zegt het top te vinden om op 7 maart haar steentje bij te kunnen dragen aan de clinic van het Bossche basketbal-opleidingshuis. Deelnemers aan de clinic, jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar, gaan veel leren van Cornelia Fondren die haar opleiding in eigen land genoot aan de beroemde Universiteit van Syracuse. Daar ontwikkelde de 1.75 meter grote spelverdeelster zich tot de snelle, technisch vaardige pion die de ploeg van Lekdetecs coach Daan de Heus, niet toevallig ex-hoofd van New Heroes’academy, met vaardige hand leidt.

De Amerikaanse verkeert op 7 maart in goed gezelschap tijdens de basketbaldag in de Maaspoort. Met haar zijn ook de ex-profs Vincent Krieger en Lamont Randolph en verder Ralf Schilder, Vincent Nguyen, John Bernabela en Miguel Oliveira aangetrokken om de deelnemers een leerzame dag te bezorgen. En met hen zijn trouwens ook enkele spelers van de topploeg van New Heroes van de partij om te vertellen over het leven als prof-basketballer. En om natuurlijk ook handtekeningen uit te delen.   

De clinic in de Maaspoort begint op 7 maart ’s morgens om half tien en duurt tot ’s middags half vijf. De hal gaat ‘s morgens om 9 uur open.

Deelname aan deze clinic kost €25.00, te voldoen bij binnenkomst van de hal. In ruil daarvoor krijgen de deelnemers naast een uitermate leerzame dag basketbal ook een voedzame lunch, enkele snacks en volop te drinken. In de hal zijn verder stands, waar allerlei basketbalattributen verkrijgbaar zijn. In een ervan zijn items uit de merchandise-lijn van New Heroes verkrijgbaar.

Aanmelden voor deelname aan de clinic kan door het formulier onder deze link in te vullen en op te sturen. Op dinsdag 5 maart om 20.00 uur sluit de inschrijvingstermijn. Maar wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal beschikbare deelnemersplaatsen is beperkt.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!