Belangrijke winst in kolkende Maaspoort

21 January 2018

In een wedstrijd met twee gezichten was het uiteindelijk New Heroes dat als overwinnaar van het veld afstapte in deze 129ste klassieker. Waar ZZ Leiden voor rust (28-35) bijna niet te stoppen was en zeker de betere ploeg was, was het na rust New Heroes dat Leiden geen schijn van kans meer gaf. Mede door een sterk begin in kwart 4 (12-0 run) ging de overwinning met 68-60 naar New Heroes. Topscorer aan de kant van New Heroes was Keshun Sherrill met 21 punten, gevolgd door Bouwknecht met 14 punten.

Die 14 punten van Bouwknecht werden voor het merendeel in de eerste 2 kwarten gescoord. Waar zijn teamgenoten het in deze fase van de wedstrijd moeilijk hadden met de Leidenaren hielden de scores van Bouwknecht (12 pnt in Q1 en Q2) New Heroes in de beginfase in de race.

Zenuwen niet onder controle
Het leek er in het begin op dat New Heroes zenuwachtig was. Of dat kwam door de belangen van deze wedstrijd of het feit dat er knuffelberen gegooid zouden worden is niet duidelijk, maar het duurde 3 minuut en 5 seconden voordat de eerste score van New Heroes (FT Wessels) op het bord kwam. ZZ Leiden had daar al scores van Kherrazi en de Jong tegenover staan. Diezelfde de Jong had na 29 seconden overigens al een monsterblock van Marshall te pakken. De rest van het kwart kwam New Heroes niet echt los. Carey scoorde de 5-6 en even leek het erop dat New Heroes zich herpakte. Niets was minder waar en ZZ Leiden liep naar 9-19 uit, mede door sterk spel van Jessey Voorn. Bouwknecht gooide met een driepunter de stand naar 12-19, Sherrill naar 14-19, maar het was uiteindelijk Worthy de Jong die de stand na Q1 op 14-21 bepaalde.

Het tweede kwart ontliepen de ploegen elkaar niet zoveel getuige de 14-14 kwartstand. Grote man aan de kant van New Heroes was Bouwknecht met 9 punten. ZZ Leiden liep nog even uit naar een 11 punten voorsprong (19-30) maar via Bouwknecht, Oudendag en Wessels was het verschil bij rust nog steeds maar 7 punten, 28-35.

ZZ Leiden verzaakt, New Heroes recht de rug.
Kwart drie begon met een score van Vette, gevolgd door een and one van Wessels. De bonus ging helaas niet raak, waarna de Jong 30-39 liet aantekenen. Vanaf dat moment ging Keshun Sherrill zich nadrukkelijk(er) met het spel bemoeien. Waar hij voor rust 4 punten liet noteren gooide hij er na rust 17 in. Hij begon daarmee door de 32-39, 34-39 en, met een bommetje, de 37-39 te laten noteren. Love voor ZZ Leiden en Wessels voor New Heroes scoorden vakkundig waarna ZZ Leiden een technische fout kreeg omdat er 6 man in het veld stonden. Toen Norville Carey even later de stand gelijk trok tot 41-41 ging het dak er al bijna af in de Maaspoort. Het publiek had in de gaten dat er iets moois ging gebeuren en ging er nog eens goed voor zitten. De Jong, Sherrill, Vette en Love scoorden op hun beurt, waarna Miklusak met een driepunter het verschil na 3 kwarten terugbracht tot 1 puntje, 46-47.

12-0 run beslissend voor wedstrijd.
New Heroes besliste de wedstrijd in de eerste 6 minuten van het 4e kwart. ZZ Leiden kwam daarin niet tot scoren en New Heroes profiteerde daar optimaal van. Bouwknecht, Wessels, Miklusak met een driepunter, Wessels en uiteindelijk een weergaloze alley-oop van Norville Carey betekende een 12-0 run voor New Heroes en een 58-47 voorsprong. ZZ leiden was geen schim meer van de ploeg van voor rust, maar ook New Heroes liet een compleet ander (beter) spel zien. Voorn brak de ban voor ZZ Leiden dit kwart, maar het felle spel bracht New Heroes ook snel in foutenlast dit kwart. Vette en Love mochten naar de vrije worp lijn, onderbroken door een score van Marshall. Bij 60-53 legde Sherrill met een jumper aan voor de 62-53, waarna Love voor Leiden met een driepunter weer wat terug deed. Vele fans dachten even terug aan de wedstrijd in Leiden waar Carrington Love eigenhandig in het slot van de wedstrijd zorgde voor de ommekeer, maar zover kwam het dit keer gelukkig niet. Mede door sterk verdedigen van Miklusak en slim en behendig spel van Sherrill bleef de winst, en dus de punten, in Den Bosch. Met 68-60 werd de wedstrijd afgesloten en deed New Heroes dus hele goede zaken voor de stand op de ranglijst.

Eerstvolgende thuiswedstrijd is reeds op donderdag 25 januari. Tegenstander is dan Apollo Amsterdam. Aanvang wedstrijd 20.00 uur. Tickets zijn hier te koop.

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, Zorg en Zekerheid Leiden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!