Belangrijke zege New Heroes

21 December 2017

In de strijd om plek 3 heeft New Heroes een belangrijke overwinning behaald in de eigen Maaspoort. De ploeg van coach Poropat wist op overtuigende wijze Landstede Zwolle te verslaan met 87-65. Het was voor New Heroes de 1ste overwinning van het seizoen op een ploeg uit de top 4. De basis voor deze overwinnning werd gelegd in het 2e (27-15) en 3e kwart (28-18). Grote man aan de kant van Den Bosch was wederom Keshun Sherrill met 25 punten. Mike Miklusak tekende deze wedstrijd voor een double-double, 17 punten en 13 rebounds.

Zwolle goed van start
Het 1ste kwart hadden de gasten uit Zwolle nog het betere van het spel (15-19). Dorsey-Walker stond al meteen op scherp en schoot de gasten met 2 driepunters binnen 55 seconden naar een 0-6 voorsprong. 15 seconden later stond het 1-8 voor Landstede en dat was het teken voor New Heroes om wakker te worden. Met name Marshall liet zien dat hij heel moeilijk te verdedigen is, getuige de 2 persoonlijke fouten van van Oostrum binnen 22 seconden. New Heroes bleef de basket aanvallen en Landstede had er even geen antwoord. Binnen 4,5 minuut in dit 1ste kwart stond het 7-8 en had Landstede reeds 5 teamfouten.  De formatie uit Zwolle herpakte zich daarna sterk en liep uit naar een 9-15 voorsprong. Time out Poropat. Meteen daarna was het toch weer Dorsey-Walker die de voorsprong voor Landstede uitbreidde naar 9-17. New Heroes herpaktte zich weer en kon het kwart met een 15-19 achterstand nog enigszins redden.

Sterk 2e kwart doet wedstrijd kantelen
Het begin van het 2e kwart was het bij New Heroes nog even zoeken. Via een 3-8 run liep Landstede naar 18-27 en alles wees erop dat het een lastig avondje Maaspoort zou worden. Via Carey en vrije worpen van Sherrill en Marshall kwam de stand op 23-29 en op dat moment kantelde de wedstrijd volledig. Mike Miklusak toonde andermaal aan dat hij niet alleen een prima schutter is, maar ook verdedigend (11 DREB) zijn mannetje staat. Sherrill en Marshall brachten New Heroes naar 27-30, en met nog 3.47 op de klok zag ook coach van den Belt van Zwolle dat de wedstrijd ineens een ander gezicht kreeg. Hij pakte een time out, maar New Heroes, en met name Miklusak, gingen onverstoorbaar verder. 2 vrije worpen van diezelfde Miklusak brachten New Heroes voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong (33-32) en de energie van de spelers sloeg direct over op het publiek! Nick Oudendag dunkte New Heroes naar 35-32 waarna in de volgende aanval Mike Miklusak er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Landstede Zwolle binnen de 24 seconden niet aan schieten toe kwam. Zijn felle verdedigen was voor Landstede even teveel van het goede en New Heroes liet in de laatste 2 minuten van dit kwart zien waartoe het in staat is. Beide ploegen gingen met een 42-34 stand de rust in.

Ook na rust een sterk New Heroes
New Heroes pakte het 3e kwart aan om de voorsprong nog verder uit te breiden. Het 1ste kwart was men totaal vergeten, er stond een compleet ander New Heroes in het veld nu. Uitblinkers dit kwart waren zeker Sherrill en Miklusak, maar ook Norville Carey liet weer een paar van zijn blockshots zien. Landstede kwam in het begin van het kwart even terug tot 3 punten (44-41), maar driepunters van Wessels en Sherrill gaven New Heroes toch weer wat lucht. Milusak bracht de marge naar 10 punten (52-42) en Landstede Zwolle vluchtte weer in een time-out. Die time out deed ook New Heroes goed. Meteen na de hervatting blokte Carey een aanval van Landstede waarna Sherrill er zijn volgende driepunter in kon leggen. Marshall met een and one, en voor Landstede was het Noah Dahlman die zich toch nog even liet gelden. De derde bom van Sherrill betekende 63-46 en de wedstrijd leek definitief beslist. Toen Carey ook nog een blockshot de 2e ring in joeg en Miklusak een driepunter raak schoot (66-46) was het feest in de Maaspoort compleet.  Norville Carey en Keshun Sherrill bepaalden uiteindelijk de stand na 30 minuten op 70-52.

Belangrijke zege
Kwart 4 begon Landstede weer zoals het in het begin van de wedstrijd speelde. Feller en geconcentreerder. In de eerste drie en een halve minuut was de score in dit kwart 2-6 (72-58). Landstede miste 2 vrije worpen en dat was het sein voor New Heroes om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Wessels schoot zijn 2 vrije worpen wel raak, en Marshall scoorde de 76-58. Time out Landstede, maar het kwaad was al geschied. Sherrill met een and one voor 79-58. Landstede deed nog iets terug via Gregory en kreeg een goaltending mee voor 79-63. De buit was binnen en zelfs de carnavalsmuziek klonk uit de speakers op deze vooravond voor kerst. Het feestje was compleet toen Wessels met een driepunter en Miklusak met een lay up de eindstand bepaalden op 87-65.

Een belangrijke overwinning voor New Heroes dat nu steviger op plek 3 beland is op de ranglijst. De competitie gaat voor New Heroes verder op 6 januari met een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Aris, waarna er op 9 januari een uitwestrijd is voor de beker tegen Apollo Amsterdam. Voordat de topper tegen ZZ Leiden op het programma staat (21 januari) speelt New Heroes ook nog een uitwedstrijd op 13 januari tegen Forward Lease Rotterdam. Fijne feestdagen en graag tot volgend jaar! 

Deel deze pagina

tags

Winst, competitie, Landstede Basketbal, 2017

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!