Benauwde overwinning New Heroes op Apollo Amsterdam

05 April 2018

New Heroes blijft in de race om aan het eind van het seizoen in de top 2 te eindigen. Via de kwartstanden 22-26, 17-23, 22-29 en 21-15 werd uiteindelijk met 82-93 gewonnen van Apollo Amsterdam. Na 3 kwarten leidden de Bosschenaren nog met 17 punten, maar met een kleine 4 minuten te spelen in Q4 was de stand ineens 82-85. Via Wessels, Morgan en Sherrill kon New Heroes uiteindelijk toch met een overwinning van het veld stappen. Topscorer bij New Heroes was voor de verandering Keshun Sherrill met 31 punten, gevolgd door Wessels met 23. Malik Morgan kwam tot 13 punten en 10 assists.

Snelle start New Heroes
Net als tegen Donar afgelopen maandag vielen ook in dit eerste kwart de schoten voor New Heroes prima. Driepunters van Sherrill, Morgan en Miklusak zorgden al snel voor een 7-14 voorsprong voor New Heroes. Even daarvoor hadden Wessels (and one) en Oudendag de score al geopend voor New Heroes dat zodoende prima aan de wedstrijd begon. Drie minuutjes later was het toch Apollo gelukt om het gat weer te dichten tot 2 puntjes, 16-18. Koud in het veld kon Norville Carey al naar de vrije worp lijn om 1 van de 2 toegekende vrije worpen te verzilveren. Apollo deed wat terug via van der Horst, maar de topscorer aan Bossche zijde, Keshun Sherrill, bracht New Heroes naar 18-21. Weer was het van der Horst die Apollo terugbracht, maar de driepunter van Wessels daarna kwam precies op het juiste moment. Aron Roye mocht even later aanleggen vanaf de vrije worp lijn, 22-24. En ook dat is een kopie van de wedstrijd van afgelopen maandag, een buzzerbeater van Sherrill betekende dat New Heroes dit kwart afsloot met een 22-26 stand.

Keshun Sherrill
Na de korte onderbreking waren het Wessels en Akerboom die de voorsprong uitbreidden naar 22-30. Oudendag verzuimde te scoren vanaf de vrije worp lijn en dat gaf Apollo weer wat moed. Via Bruining en Markusse kwamen de hoofdstedelingen weer tot 27-30. Een slordige fase aan beide kanten betekende balverlies en geen scores, totdat coach Poropat ingreep met de eerste time-out van de wedstrijd. Miklusak scoorde, na een rake vrije worp van Eduardo 28-32 en via een score van Weijs en vrije worpen van Roye en weer Weijs kwam Apollo zelfs op een 33-32 voorsprong. Met nog een kleine 3 minuten op de klok werd het 35-32 en dat was het sein voor Sherrill om de trekker over te halen. Met 10 punten op rij, alleen onderbroken door een score van van Schaik, zette hij New Heroes op een 37-42 voorsprong. Malik Morgan gaf New Heroes iets meer lucht, 37-44 en via 2 vrije worpen van van Schaik kwam Apollo weer op 39-44. Het slot van dit kwart was voor Norville Carey. Vanaf de baseline scoorde hij de 39-46 om even later, je raadt het al, met een buzzerbeater de score naar 39-49 te tillen.

New Heroes begon kwart 3 met scores van Sherrill en Oudendag. Van der Horst deed dat voor Apollo waarna Morgan met een vrije worp en Sherrill met een driepunter (5 op 7 vanavond) de stand op 41-57 bracht. Na wat vrije worpen van Stefan Wessels en Berend Weijs stond het 45-58. Een 0-8 run bracht New Heroes naar een veilige marge van 21 punten. Toen Apollo ook nog in foutenlast kwam halverwege dit kwart leek de wedstrijd gespeeld. Van der Horst deed wat hij kon, maar scores van Wessels, Carey, Bleeker en Bouwknecht gaf New Heroes de maximale voorsprong van deze avond van 23 punten. Aan het eind van dit kwart waren er daar, onder meer door sterk spel van Yawende Landburg,  nog 17 van over.

Moeizame eerste deel van kwart 4
In het 4e kwart kreeg Apollo toch in de gaten dat men, om de play offs veilig te stellen nog wat puntjes nodig heeft. Een voortvarende start bracht ze binnen 3 minuten terug naar een achterstand van 10 punten. New Heroes kon daar alleen een score van Sherrill tegenover zetten en de ploeg van coach Poropat had moeite om zich staande te houden. Malevy en Landburg maakten het New Heroes heel lastig met hun scores en toen stond er met iets minder dan 4 minuten te spelen ineens een 82-85 score op het bord. Gelukkig was daar Stefan Wessels die 82-87 liet aantekenen en na de time-out van Apollo mocht Wessels 2x raak schieten vanaf de vrije worp lijn. Malik Morgan liet even later zijn 13e punt aantekenen, 82-91. Met nog een kleine minuut op de klok pakte coach Faijdherbe nog een time-out voor zijn ploeg. Het resultaat daarvan bracht niet wat men gehoopt had, en met nog 10 seconden te spelen was het Sherrill die aan de Amsterdamse hoop een einde maakte, 82-93.

Eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 7 april. Tegenstander is dan, voor de eerste keer dit seizoen in de Maaspoort, Donar Groningen. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur. Kaarten zijn nog te bestellen via de website, dus trommel al uw familieleden, kennissen en vrienden op en kom a.s zaterdag naar de Maaspoort !

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, Apollo Amsterdam, New Heroes, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!