Spectaculaire winst op Rotterdam

15 January 2017

Buzzerbeater de Vries brengt New Heroes de overwinning

4 dagen na de moeizame overwinning op BS Weert stond voor New Heroes de volgende wedstrijd alweer op de kalender. Forward Lease Rotterdam kwam op bezoek in de Maaspoort, en afgaande op de vorige 2 wedstrijden ( 74-71 verlies en 81-75 winst) zou het wel weer eens een close game kunnen gaan worden. 

Akerboom opent de score
Het begin was zoals afgelopen dinsdag. Weer was het Akerboom die de score opende voor New Heroes, waarna Anderson voor Rotterdam de 3-2 op het bord zette. Wessels met 2 vrije worpen en Scott met een mooie score betekende 7-5 voor New Heroes. Heel even was er een moment van angst toen Kees Akerboom naar de grond ging en even later plaats nam op de bank met een van pijn vertrokken gezicht. Krabbendam bracht de gasten daarna op gelijke hoogte, 7-7 waarna Lietmeijer nog maar eens liet zien dat het een goede schutter is. Zijn driepunter betekende 10-7 waarna Scott met zijn eerste 3-punter New Heroes naar 13-7 tilde. Rotterdam vluchtte in een time out om de Bossche aanvalsdrift wat in toom te houden. De ploegen hielden elkaar daarna redelijk in evenwicht en New Heroes sloot het eerste kwart af met een 22-17 voorsprong.

Antwan Scott
In het begin van het 2e kwart was het Rotterdam dat de overhand had. Met name Krabbendam was een plaag voor de defensie van New Heroes. Na een driepunter van Theeuwkens scoorde hij 6 punten op rij en zorgde zo hoogstpersoonlijk voor de eerste voorsprong voor de Rotterdammers, 22-26 waarna coach van der Holst  de broodnodige time out nam. Wat daar besproken is zal altijd een raadsel blijven, maar dat het werkte was duidelijk. New Heroes plaatste een 18-0 run om zo de stand naar 40-26 te trekken. Met name Scott was na de time-out op dreef. Met 8 punten op rij, waaronder 2 driepunters, rebounds, steals en assists trok hij op dat moment de kar bij New Heroes. Dit geweld noopte Rotterdam tot de volgende time out waarna Bouwknecht en Lietmeijer, beide met een driepunter de 40-26 op het bord gooiden. Rotterdam deed weer iets terug en sloop naar 40-32 door scores van Tamasauskas en Anderson. Wessels gooide er 2 vrije worpen in, Stolk deed wat terug met een driepunter, waarna Wessels de 44-35 ruststand liet aantekenen.

Rotterdam zet aan
Het derde kwart was met 19-28 voor de Rotterdammers, maar daar zal na afloop niemand het over gehad hebben. De laatste 13 seconden werd er zo met fouten gestrooid dat men al snel de scores van dat kwart vergat. De Rotterdammers begonnen het kwart zeer fanatiek. Binnen 3 minuten was de stand 46-46 en gooide Anderson (36pnt, 9 reb, 10 ass.) er nog maar eens een score in 46-49 en coach van der Holst pakte een time-out. Na de time out ging Anderson vrolijk verder met scoren. 46-51 en meteen daarna een technische fout voor de bank van New Heroes. Anderson scoorde de 46-52 en toen nam Scott het weer even over.  Een onsportieve fout van Kok op diezelfde Scott betekende 2 vrije worpen en een 48-52 stand. New Heroes was nog steeds in de achtervolging en Scott maande zijn team tot kalmte. Alsof hij al wist dat het goed zou komen. Toch liep Rotterdam weer wat verder uit naar 48-56, waarna Scott, met nog 2.52 op de klok de 50-56 erin gooide. Daarna was het even stuivertje wisselen qua scores en bij 61-63 schakelde Scott nog een tandje bij. Een steal, half gevangen bal, liggend dribbelend op de grond en uiteindelijk toch balbezit voor hem gaf hem vleugels. Rotterdam kon hem alleen met een fout afstoppen, derhalve 2 vrije worpen. 63-63 en nog 13 seconden op de klok. Die 13 seconden duurden bijna even lang als de rest van het kwart. New Heroes met het balbezit en een aanvallende fout van Wessels. Met 4 seconden op de klok is het Rotterdam in balbezit, waarna meteen een aanvallende fout volgt van Anderson. Met nog 3.4 seconden op de klok was er wat commotie tussen Akerboom en Theeuwkens en lag het spel even stil.  Na lang beraad tussen het arbitrale trio kreeg Akerboom een diskwalificerende fout en werd aan Theeuwkens een technische fout gegeven. Scoren deden de ploegen niet meer, dus gingen we met 63-63 het vierde kwart in.

Druk vol op de ketel
Dat de druk bij beide teams er vol op stond in het 4e kwart was wel duidelijk. De Vries opende met 65-63 waarna Scott de stand naar 67-63 tilde. Anderson mocht even een driepunter erin gooien, maar direct daarna was er een dunk van Wessels ( assist de Vries) die de Maaspoort in extase bracht. 69-66 en nog 6.32 te spelen in dit kwart. De Vries scoorde 71-66 en Rotterdam nam nog een time-out. Noodzakelijk, want New Heroes speelde fel, fanatiek en was trefzeker in deze fase van de wedstrijd.  Rotterdam nam de bal uit en na een drive van Kok verdedigede Wessels zoals alleen hij dat kan. Balverlies Rotterdam, en direct daarna een rebound van Wessels en de score. Het was Wessels die vol met gif speelde en dat sloeg direct over op het team. 73-66 en Wessels mocht even daarna naar de vrije worp lijn voor de 74-66. Weer was het Anderson met een bommetje die de Rotterdammers toch in de race hield. Via 74-69 tilde hij de score ook nog naar 74-71. Met nog 4 minuten te spelen mocht Theeuwkens met 5 fouten de kant opzoeken, hetzelfde gold voor Kok 35 seconden later. Wessels scoorde intussen vrolijk verder en New Heroes had weer een marge van 7 punten te pakken. Op 78-71 was het Anderson die 78-73 liet aantekenen en de Rotterdammers kregen weer moed. De gasten pakten nog een time-out met nog 1.20 minuut te spelen. Van Dijk legde de 78-75 erin waarna Tamasauskas met zijn 4e persoonlijke fout Scott moest afstoppen op weg naar de basket. 1 vrije worp werd benut waarna Anderson 79-77 scoorde. Direct daarna mocht de 3e Rotterdammer naar de kant met 5 fouten ( Tamasauskas) en kon Scott weer aanleggen vanaf de vrije worp lijn. 1 raak en 1 mis betekende 80-77 en time out New Heroes. 29 seconden op de klok en bij Rotterdam was al besloten wie dat laatste schot zou nemen. Anderson schoot met een driepunter de 80-80 erin en een verlenging was aanstaande. Nog 9 seconden te spelen en Scott legde, op 2,2 seconden van het einde, aan voor zijn schot. De bal ketste van de ring af en het was Pim de Vries die in de allerlaatste seconde de 82-80 aantekende voor New Heroes.

Volgende week zaterdag speelt New Heroes uit bij Leiden. Het vereschil op de ranglijst is nog maar 2 punten, dus het zal een mooi duel worden om de 4e plek op de ranglijst. Aanvang van de wedstrijd in de 5 Mei hal is 20.00 uur. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 28 januari tegen Landstede Zwolle.

 Stats Vs Rotterdam

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!