New Heroes presenteert derde buitenlandse aanwinst

21 July 2017

Binnen een week presenteert New Heroes haar derde buitenlandse aanwinst. Norville Carey versterkt de gelederen van de Bossche basketballclub. De 2.01m lange power forward combineert snelheid, kracht en atletisch vermogen.

Sterk onder de basket
De 23-jarige speler is afkomstig van de Britse Maagdeneilanden, genoot zijn opleiding bij Southern Mississipi University om vervolgens de stap te maken naar Rider University. Careys spel typeert zich door veel energie en kracht te brengen. Met zijn snoeiharde dunks en spectaculaire blocks krijgt de aanwinst regelmatig de handen van het publiek op elkaar. Bij de Rider Broncs scoorde hij gemiddeld per wedstrijd 11,3 punten, pakte hij 6,9 rebounds en blokte hij regelmatig tegenstanders. Daarnaast was Norville 13 keer rebound leader in zijn laatste jaar bij Southern Mississipi University.

Spectaculair
Jos Frederiks geeft aan dat Norville Carey een ware versterking is voor het team. “Norville kan uit de voeten op de 4 én 5 positie. Met zijn komst hebben we een uitgebalanceerde luchtmacht. Deze spectaculaire speler brengt veel snelheid, kracht en atletisch vermogen in, waardoor we met hem, Stefan, Nick en Kevin in sterke en kwalitatief verschillende line-ups kunnen spelen.”

Winnen
Ook kijkt de aanwinst uit naar zijn nieuwe club en avontuur. Carey: “Ik verheug me erop om mezelf te laten zien in een nieuwe competitie en ben blij dat ik heb getekend bij een topclub als New Heroes. Naar wat ik begreep is de club Nederlands recordkampioen en strijdt het team elk jaar om de prijzen. Mijn belofte aan jullie als fans, is dat ik me volledig zal inzetten om spektakel én overwinningen naar de Maaspoort te brengen!”

Carey is na Sherrill en Miklusak de derde buitenlandse aanwinst voor het team van hoofdcoach Poropat. Verder bestaat het team uit Akerboom, Wessels, Oudendag, Bouwknecht, Bleeker, De Vries en Van den Elzen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!