Dejan Kravic nieuwe center SPM Shoeters!

25 August 2015

SPM Shoeters heeft op transfermarkt een opvallende zet gedaan. Van de Griekse Eredivisieclub Rethymno Aegean wordt center Dejan Kravic overgenomen. Het is voor het eerst dat een Nederlandse club een speler aantrekt uit de sterke Griekse competitie.

Bij de Griekse subtopper speelde Kravic gemiddeld 16 minuten, daarin was hij goed voor zeven punten en vijf rebounds.

Opgegroeid in Canada
Kravic (2.10m) is geboren in Mostar en opgegroeid in Canada. Hij heeft zowel een Canadees als een Servisch paspoort. Vorig jaar viel de 24-jarige center op het laatste moment af bij de Servische selectie voor het wereldkampioenschap basketbal. Voordat hij naar Griekenland ging, speelde Kravic voor Texas Tech University in Amerika.

'Hij kende ons van Europa'
Kravic wordt door de technische leiding in Den Bosch gezien als een absoluut buitenkansje. "In de gesprekken bleek dat hij gecharmeerd is van de manier waarop wij werken, hij kende ons van Europa", aldus technisch manager Jos Frederiks.

'Ze zijn kampioen van Nederland'
De pluspunten van de club worden door Kravic onderstreept. "Ze zijn kampioen van Nederland, hebben een goede naam in Europa en vier spelers bij het Nederlands team dat meedoet aan het Europees Kampioenschap. Ik ben er van overtuigd dat ik hier mijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten verder kan ontwikkelen."

'Een hoog basketbal IQ'
Coach Sam Jones is blij met zijn nieuwe atletische lange man. "Kravic heeft veel verdedigende en aanvallende mogelijkheden en heeft een hoog basketbal IQ, hij past precies in ons plaatje."

Sinds 40 jaar geen Amerikanen in Den Bosch
SPM Shoeters gaat voor het eerst in meer dan 40 jaar Eredivisiebasketbal spelen zonder Amerikanen.

De 16-voudig kampioen van Nederland heeft naast Dejan Kravic tien Nederlanders onder contract. Leon Williams, Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer zijn de andere drie nieuwelingen in de selectie. Arvin Slagter, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Stefan Wessels, Mike Schilder, Pim de Vries en Frerik Adriaans hebben een doorlopend contract.

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!