COMEBACK HEROES!

25 April 2019

In een zinderende wedstrijd heeft New Heroes met 77-73 de overwinning binnengesleept tegen Landstede Zwolle. In een bomvolle Maaspoort keken de Bosschenaren bij rust nog tegen een achterstand aan van 21 punten, na rust was het een compleet ander verhaal en pakte de ploeg, onder aanvoering van Maarten Bouwknecht (18 punten, 6 assist) de overwinning.

Zwolle opent ijzersterk
Landstede Zwolle liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen twijfel over bestaan met welke bedoelingen het naar Den Bosch was gekomen. Na de openingsscore van Dorsey-Walker (0-3) kon New Heroes via Voorn nog scoren, maar meteen daarna plaatste Landstede Zwolle een ijzersterke 0-9 run. New Heroes lag aan de ketting en kreeg dit eerste kwart de ring niet meer gevonden. Landstede was heer en meester en het was op 35 seconden voor het einde toen er voor het eerst een missertje te bemerken was in de geoliede machine van coach van den Belt. De pass van Kajami-Keane naar Schilder was iets te hoog, maar het aansluitende balbezit voor New Heroes leverde niks op. Uiteindelijk was het diezelfde Kajami-Keane die met een driepunter het kwart afsloot op 6-23.

Verschil groeit verder
Bouwknecht, die het tweede kwart sterk speelde, opende met een and- one het tweede kwart. Weer was het Landstede dat een antwoord klaar had en de 5 punten van Schilder betekende met nog een kleine 7 minuten te spelen een 9-28 tussenstand. Sherrill plaatste direct na de time-out een sterke drive, 11-28, waarna Dorsey-Walker Landstede een voorsprong van 19 punten gaf. Opeenvolgende scores van Kajami-Keane en Dahlman schroefden het verschil nog wat verder op (14-37), waar New Heroes een driepunter van Henson tegenover kon zetten. Aarts en Bouwknecht gaven de fans op de tribune nog wat hoop, 18-37, maar Landstede gaf geen krimp deze eerste 2 kwarten. Uiteindelijk werd er via scores van Bouwknecht en Dahlman een 22-43 ruststand bereikt.

Schoten beginnen te vallen
Waar voor rust de schoten bij New Heroes niet vielen (FG 37%) ging dat na rust stukken beter. Het derde kwart pakte men via een 30-15 kwartstand al 15 punten terug op de 21 die men bij de rust had. Wessels opende de score voor New Heroes, Kajami-Keane deed dat voor Landstede Zwolle, waarna Voorn voor 26-45 tekende. Williams mocht aanleggen voor 2 vrije worpen, benutte de eerste maar liet de 2e van de ring springen. Hij pakte gedecideerd zijn eigen rebound  en scoorde de 29-45. Schaftenaar werd buiten de 3-puntlijn onrechtmatig gestopt, wat hem 3 vrije worpen opleverde. De schutter pur sang verzilverde ze alle drie, wat Landstede weer een voorsprong gaf van 19 punten. Bouwknecht ging daarna voorop in de strijd en gooide met 2 driepunters, onderbroken door een score van de Pagter, New Heroes weer dichter bij Landstede Zwolle.  Williams liet ook nog een driepunter noteren en het verschil was ineens nog maar 12 punten. Beetje bij beetje bleef New Heroes iets van de achterstand wegknabbelen, het naderde tot 3 punten, maar het was Dorsey-Walker die met een buzzer beater het verschil aan het eind van Q3 op 6 punten zette, 52-58

De comeback is compleet
In het begin van het laatste kwart liep Landstede toch weer even weg bij New Heroes. Via de Pagter, Dahlman en Kajami-Keane was de voorsprong ineens weer 10 punten.  Via 8 punten van de altijd onverzettelijke Williams en een sterke scores van Sherrill kwam New Heroes op 67-68 en was de ploeg weer helemaal terug in de wedstrijd. Dorsey-Walker kon voor Landstede nog wat terug doen, 67-70 maar via een rake vrije worp van Bouwknecht en een driepunter van Henson kwam New Heroes uiteindelijk toch op voorsprong, 71-70. Toen Keshun Sherrill even later ook nog, achterover vallend in de businessclub een driepunter binnen gooide, ontplofte de Maaspoort compleet. Wessels kon even later, na een sterk drive van Bouwknecht de 76-71 binnen tippen en de overwinning leek een feit. Landstede mocht, in de persoon van Kajami-Keane nog naar de vrije worp lijn, 76-73 maar kon in de daaropvolgende aanval het netje niet vinden. Met nog 1 seconde op de klok stelde Sherrill met een rake vrije worp de overwinning veilig, 77-73

Topscorers aan de kant van New Heroes waren Williams en Sherrill met beide 19 punten, gevolgd door de ijzersterk spelende Bouwknecht met 18. Voor Landstede Zwolle was Kajami-Keane de meest scorende speler met 20 punten.

Aanstaande dinsdag beginnen de play-offs. New Heroes zal dan uitkomen in een best of three tegen Apollo Amsterdam, dat vandaag in Den Helder fors onderuit ging en zo op de 6e plek terecht komt op de ranglijst.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!