Voor de zevende keer wint Den Bosch de beker!

28 March 2016

DE BEKER IS BINNEN!

Wat een krankzinnige finale! De televisiebeelden moesten er uiteindelijk aan te pas komen om te bepalen wie de winnaar was van deze zinderende finale.  Was het schot van Kherrazi op tijd vertrokken uit zijn handen of niet… De Leidenaren vierden al feest, maar even later besloot het arbitraal trio dat de laatste score van Leiden niet telde. Derhalve bleef de stand 57-58 in het voordeel van SPM Shoeters en daarmee ook de winst in de NBB beker.

Die laatste 2.3 seconden van de wedstrijd waren de climax van een wedstrijd die werkelijk alle kanten op had kunnen gaan. De klok viel uit, werd teruggezet op 3.0 seconden ( 0.7 tijdwinst voor Leiden) en het schot van Leiden dat dus te laat vertrok. Verbazing alom bij het Leidse publiek, maar dolle vreugde aan Bossche kant.

SPM Shoeters begon de wedstrijd flitsend. Na amper 2 minuten spel stond er al een 0-9 tussenstand op het bord. Wessels zorgde hoogstpersoonlijk voor de eerste 6 punten aan Bossche kant waarna Williams met een bommetje voor 0-9 zorgde. ZZ Leiden kwam terug tot 6-9 waarna Williams (2x) en de Pagter zorgden voor 8-15. In de slotfase van Q1 ging het even wat stroever. Een sterk einde van Leiden en een score van Bouwknecht zorgden voor een 17-17 stand na Q1.

Het 2e kwart kwam SPM niet meer in het spel. De eerste 7 minuten scoorde SPM 5 puntjes, waar De Jong en Jansen van Leiden er 20 tegenover zetten. Met nog 3 minuten op de klok veerde SPM weer op. Wessels, Kravic en Bouwknecht ( 3tje) zorgden voor 37-29. De Jong bracht de score op 39-29 waarna Kravic met 2 vrije worpen en een score de ruststand op 39-33 bracht.

Een ware bekerfinale

In het 3e kwart was het SPM die het overwicht had. Met een  8-15 score in dit kwart werd wel duidelijk dat de belangen groot waren. Veel vrije worpen dit kwart, waarvan er ook veel gemist werden. Kravic was de enige aan de kant van SPM die 100% scoorde met vrije worpen dit kwart. Op het eind van het kwart was het Slagter met een bommetje die de voorsprong weer terug bracht bij SPM. 47-48. Op naar het laatste kwart.

En wat voor kwart. Na 2,5 minuten spelen was er uiteindelijk de eerste score. Een vrije worp van de Jong betekende 48-48. Diezelfde de Jong werd even daarvoor heerlijk geblokt door Kravic, die hard werkte maar af en toe wat pech had in het scoren. Koenis tekende voor 50-48  waarna de Vries er meteen weer 50-50 van maakte. Leiden kwam daarna op een 53-50 voorsprong en kreeg vele kansen om die voorsprong uit te breiden. Door fel verdedigen van SPM lukte dat niet en zodoende konden Kravic en Wessels (goaltending Leiden) de voorsprong weer naar SPM brengen. 53-54.  Kherrazi gooide er nog een vrije worp in, waarna Bouwknecht met een heerlijk bommetje de voorsprong weer op 54-57 bracht. 3 seconden later was het de Jong die de stand weer gelijk trok, 57-57.

De allesbeslissende slotfase brak aan. Wessels kreeg nog 2 vrije worpen waarvan hij er 1 benutte. 57-58. Zowel Leiden als Den Bosch kregen daarna nog de kans om te scoren totdat er nog 2.3 seconden op de klok stonden. Een inworp voor Leiden op de achterlijn werd even uitgesteld omdat de klok dienst weigerde. Na wat vertraging werd die op 3.0 seconden gezet waarna Leiden de bal in bracht. De tijd was net even te kort voor Leiden om de wedstrijd binnen te slepen, al had het arbitrale trio daar, zoals vermeld, wel de tv beelden voor nodig. Beide ploegen stonden daarna rond de jurytafel het verdict af te wachten, waarna uiteindelijk coach Jones zijn arme de lucht ingooide en het Bossche publiek compleet uit zijn dak ging. Na een moeizaam seizoen is dit een mooie opsteker voor de mannen van SPM Shoeters en laten we hopen een mooie opmaat naar de play offs toe!

Scores SPM Shoeters: Wessels 13p, Kravic 12p, Williams 9p en Bouwknecht 8p. Schotpercentage ploeg: 2PT 40.0%, 3P 36.8%, FT 65%

Scores ZZ Leiden: de Jong 25p, Jansen 12p en Wright 7p.                                     Schotpercentage ploeg:  2PT 37.1%, 3PT 38.1%, FT 63.6%

Hier vind je de after game reportage van Omroep Brabant.

Door Rob de Keijzer

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!