De play-offs komen eraan !

02 April 2016

Donderdag 21 april. Eerste ronde play-offs. En ja, deze keer ook voor SPM Shoeters. De 4e plek op de ranglijst staat zo goed als vast dus zullen we ook in de 1ste ronde aan de bak moeten. 

Met Groningen op 8 punten voor en Amsterdam op 10 punten achter zal daar niet veel verandering meer in komen. Betekent dat we op die 21ste april de play-offs beginnen tegen de nr 5. Nu dus Amsterdam, maar Rotterdam en Leeuwarden staan daar vlak achter met 16 pnt. De tegenstander voor de eerste ronde is dus nog lang niet bekend. Tot die tijd spelen we nog 4 wedstrijden. Uit naar Groningen ( 2-4-2016), thuis tegen Rotterdam (7-4) en Leiden (9-4) en uit naar Amsterdam (14-4). Er is dus een kleine week rust voordat de play-offs beginnen.

De komende wedstrijden zijn dan ook mooi om het opgedane ritme van de laatste wedstrijden verder uit te bouwen maar op zijn minst vast te houden. De overwinningen op Zwolle en Leiden geven aan dat het team weer op de goede weg is. We zijn dit jaar al 12x afgeschreven, maar uiteindelijk zullen de prijzen in mei verdeeld worden. De eerste 2 prijzen van het seizoen hebben we al binnen, die derde, daar zullen we nog even voor moeten werken, maar met de afgelopen wedstrijden in het achterhoofd zien we dat met het volste vertrouwen tegemoet!

Vanavond dus de topper in de Martiniplaza tegen Donar. De ploeg uit Groningen wist afgelopen dinsdag met gemak te winnen van streekgenoot Leeuwarden (96-66) maar leed 5 dagen daarvoor een 69-67 nederlaag in Zwolle. Datzelfde Zwolle dat afgelopen donderdag Leiden in de 5 mei hal versloeg. Datzelfde Leiden dat vorige week een nederlaag leed tegen Den Bosch. Neem aan dat u begrijpt waar ik heen wil. We kunnen uitzien naar een mooie play-offs reeks! Iedereen kan van iedereen winnen, en het thuisvoordeel zal dit keer nog meer voordeel opleveren dan andere jaren. Groningen vecht nog voor die eerste plek dus vanavond zal het een prima wedstrijd worden! Voor diegene die niet naar Groningen afreizen, er is een livestream via RTV Noord.

#HeyaDenBosch

Door Rob de Keijzer

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!