Interview met onze nieuwe shooting guard D.J. Balentine

24 February 2017

Het is eind februari en dat betekent dat het hart van iedere basketbalfan harden begint te kloppen. De play-offs komen eraan! Om het team te versterken richting deze play-offs is er een vierde Amerikaan aangetrokken, D.J. Balentine. Aanstaande zaterdag tegen BSW Weert trekt hij voor het eerste het wedstrijdshirt van New Heroes aan. Wij stelde hem een aantal vragen in de aanloop naar zijn naderende debuut.

Zou je kort iets over jezelf kunnen vertellen?
Ik vind het verschrikkelijk om te verliezen, iedereen die me kent weet dat. Ik hou van het spel basketbal. Ik wil altijd de beste teamgenoot, speler en leider in een team zijn die ik kan zijn. Ik zal alles doen om te winnen. Buiten het veld ben ik iemand die graag andere mensen helpt en ik vind het leuk om gewoon plezier te hebben met mijn vrienden.

Wat vind je tot nu toe van de stad Den Bosch/de club?
Den Bosch heeft echt indruk op me gemaakt. De eerste impressie die ik kreeg was dat iedereen op de club en in de stad heel vriendelijke en open was. Dat vind ik persoonlijk ook erg fijn.

Na je college carrière speelde je je eerste professionele wedstrijden in Litouwen. Dat was niet wat je er van tevoren van verwacht had. Is je overstap naar New Heroes de ideale manier om jezelf te ontwikkelen?
Ja dat is het zeker. Ik denk dat dit echt een omgeving is waarin ik me kan ontwikkelen en veel kan leren over het leven als professioneel basketbal speler. Al mijn teamgenoten helpen elkaar en daar wordt iedereen beter van.

Je geweldige statistieken tijdens je college carrière spreken voor zich. Kun je jezelf omschrijven als speler?
Ik houd ervan om te winnen, dat staat echt op nummer één. In college deed ik er alles aan om te winnen en dat ga ik nu weer doen. In college waren een heleboel wedstrijden te spannend dus punten scoren is echt wat er nodig was om te winnen, en wat ik dus ook probeerde te doen.

Waar kijk je het meeste naar voor de rest van het seizoen?
Ik kijk het meeste uit naar de wedstrijden die we gaan winnen en vol voor het kampioenschap gaan. Daarbij komt dat ik uitkijk naar het beter worden als speler en het team helpen waar het maar kan. Eigenlijk alles waarbij ik kan helpen om te winnen als team.

We weten dat je een echte scorer bent. Wat verwacht je dat je dit team kunt brengen?
Precies dat, punten scoren. Ook het kansen creëren voor andere spelers om gemakkelijk punten te kunnen scoren is zeker iets wat ik goed kan.

Wat zijn je doelen en ambities voor dit seizoen?
Mijn doel is kampioen worden. Daarnaast wil ik me op welke manier ook ontwikkelen als speler. Ik wil een leider worden in een van de beste teams uit de Nederlandse Eredivisie.

Waar kijk je het meeste naar uit dit seizoen?
Ik hoop dat we uiteindelijk het kampioenschap kunnen winnen. En hopelijk op de weg daar naartoe mooie relaties opbouwen met mijn teamgenoten, coaches en de fans.

Heb je een boodschap voor de fans?
Ik hoop dat jullie net zo blij zijn als ik dat ik hier mag spelen. Ik ben klaar om te beginnen en het team te gaan helpen met het winnen van wedstrijden!

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!