DONAR vs SPM SHOETERS 63-71

12 November 2015

Ralf de Pagter bleef deze wedstrijd met een achillespees blessure aan de kant. Hij heeft van de dokter rust voorgeschreven gekregen en komt dit jaar niet meer in aktie. Dat zou betekenen dat er minuten voor Adriaans zouden komen om het gemis op te vangen. 

De wedstrijd begon met twee teams waar de spanning vol op stond. SPM Shoeters had de zenuwen echter beter onder controle. De eerste twee kwarten waren zij heer en meester onder beide borden. Donar kwam er niet aan te pas bij het rebounden en speelde een dramatisch eerste kwart.

Het bal werd geopend door een score van Dourisseau, direct gevolgd door een tweepunter met bonus van Kravic. De eerste zeven minuten zou het spel gelijk opgaan. Met nog 3 minuten op de klok was de stand 10-12 waarna Leon Williams met een prachtige pass op de vrije Kravic het begin aankondigde van wat een kleine voorsprong zou worden aan het eind van het eerste kwart. Kravic overigens die de pass van Leon stevig binnen dunkte. Van 10-14 werd het 12-16 waarna Arvin Slagter er in de buzzer met een drietje 12-19 van maakte.

Na een kleine minuut in het tweede kwart opent Lietmeijer met een drietje de score. Waar Donar in het eerste kwart verzuimde de ring aan te vallen, de verdediging van SPM stond als een huis, probeerden ze nu wel inside te gaan. Het resultaat was dat ze langzaam dichterbij kwamen. Na een aanvallende rebound en score van Kravic werd de stand 25-27. Daarmee was de angel weer even uit het spel van Donar. SPM wist weer wat uit te lopen en bracht de ruststand op 25-33

Volgens verslaggever ter plaatse Leon Kersten, hij deed verslag voor Ziggo Sport, ontplofte Braal zowat in de kleedkamer. Hij spoorde zijn spelers aan tot agressiever spel in het tweede bedrijf. De boodschap was duidelijk aangekomen bij zijn spelers. Onder aanvoering van Bekkering en Dourisseau schoot Donar uit de startblokken in het derde kwart. Ging beduidend beter rebounden, viel veelvuldig de ring aan en er viel zowaar een drietje (1e uit 7 pogingen). Een time out van Sam Jones om het tij te keren mocht nog even niet baten. Een 10-0 run bracht Donar op een voorsprong van 35-33. En zie, ineens hoorde je dat er supporters op de tribune zaten. Het was een periode dat SPM de weg even helemaal kwijt was. Vrije worpen werden ineens gemist waar Groningen ze wel wist te raken, er werd gestrooid met turnovers. Het tweede deel van het derde kwart zou weer een puntje puntje wedstrijd worden. Met nog 5 seconden op de klok en een stand van 49-48 was er een steal van Mike Schilder. Hij sprintte naar de ring en scoorde 49-50. Daarmee was het verzet gebroken. 

Het vierde kwart werd door SPM routineus onder controle gehouden. Het beproefde recept om de aanval rustig op te zetten en te zoeken naar de beste scoringskans zorgde ervoor dat SPM uit kon lopen naar 51-60. Dat was ook het moment dat de oranje brigade kwistig ging strooien met fouten. Fieler ging er met 5 fouten vanaf. Wessels, Kravic beiden met 4 fouten moesten noodgedwongen met de handrem erop spelen. Aarts was er inmiddels ook al af met 5 fouten. Adriaans daarentegen speelde meer dan verdienstelijk en ving zo het gemis van Wessels en Kravic prima op. Met nog 3.12 minuten en een stand van 56-64 zat de wedstrijd feitenlijk al in de pocket ware het niet dat de vele fouten van SPM, en de daarbij behorende vrije worpen van Donar, de Groningers behoorlijk in de kaart speelde. Immers de tijd staat stil en je kunt langzaam dichterbij komen. Maar het is al gezegd, Donar was geknakt en gaf zich gewonnen. Met nog anderhalve minuut pakt Braal een time out. Op tv was te horen dat hij zich ook gewonnen had gegeven en zijn spelers aanspoorde het onderlinge resultaat zo klein mogelijk te maken. SPM echter reageerde door uit te lopen naar 61-71 waarna Franke de eindstand op het bord mocht brengen. 63-71 De topwedstrijd die vooraf werd verwacht werd het niet, maar op verschillende momenten was het wel spannend. En het publiek in Martiniplaza was stil.

Na de wedstrijd was er nog een kort gesprekje met Slagter en Franke op Ziggo Sport. Franke wist te melden dat Donar aanvallend meer had moeten brengen en dat het team zoekende is naar zichzelf. Op de vraag van de verslaggever of Donar al een team is zei hij dat dat op dit moment nog niet zo was. "we hebben een fantastisch derde kwart gespeeld, maar dat het vierde kwart niet vast kunnen houden. Dat moet anders".

Slagter daarentegen wist te melden dat doordat er een groot deel van de kern bij elkaar was gehouden, samen met de komst van enkele talenten en een sterke Kravic SPM elkaar beter wist te vinden. "het derde kwart hadden we, door de druk van Donar, teveel turnovers".

Kwart standen:

12-19

25-33    (13-14)

49-50    (24-17)

63-71    (14-21)

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!