Donderdag a.s. game 6. Zorg dat je erbij bent!

11 May 2016

Door: Daud Bwefar

Landstede Basketbal heeft het eerste matchpoint niet kunnen benutten. SPM Shoeters speelde een stabiele wedstrijd. BIj rust was het nog 30-30, maar in het vierde kwart, dat bij 50-48 begon, sloegen de Bosschenaren toe: 64-74. Wedstrijd zes volgt donderdag.


The Hammers staan op de rand van de tweede finale in 20 jaar Zwols basketbal. Bij winst is het landskampioenschap voor het eerst een serieuze optie.
Landstede Basketbal opent sterk met een driepunter van Grant Gibbs en twee vrije worpen Ricardo Glenn zetten de thuisploeg op 5-0. Het begin van een vermakelijk kwart. Jessey Voorn is wederom de grote smaakmaker. Wanneer hij zijn derde driepunter binnenschiet, grijpt Sam Jones in met een time-out met een stand van 17-10 op het bord. Voor de Bosschenaren zijn het Leon Williams en Dejan Kravic die het moeten doen. Stefan Wessels en Marcel Aarts doen in de slotfase nog iets terug, waardoor het verschil is vier na tien minuten 22-18.

Aarts verkleint het gat direct na de onderbreking en Voorn antwoordt meteen en een lay-up van Ewoud Kloos zorgt voor ademruimte. Zeven punten voorsprong verdwijnen snel als weer Aarts en Kees Akerboom het net weten te vinden en Williams ook op het sheet verschijnt. De twee runnetjes zijn de hoogtepunten van het kwart. Bij rust houden beide teams elkaar in evenwicht 30-30.

SPM Shoeters begint sterk aan de tweede helft met een driepunter van Wessels gevolgd door een score van Aarts. Een driepunter van Steve McWhorter zorgt voor aansluiting van het Zwolse kamp. Wessels lijkt echter niet te stoppen en zorgt ervoor dat de Hammers niet langszij kunnen komen. Als McWhorter dan toch met een driepunter de stand gelijk trekt, neemt coach Jones weer een time-out. Weer Wessels tekent voor de score en Kees Akerboom laat zich ook weer eens zien. Toch weet Landstede het kwart met een voorsprong af te sluiten door sterk invallen van Kenrick Zondervan: 50-48.

Landstede pakt in het begin van het vierde kwart meteen weer een gaatje. Via Zondervan en Craig Osaikhwuwuomwan is het verschil vijf punten, maar Kravic antwoordt direct. De Shoeters komen halverwege door de driepunter van Arvin Slagter op gelijke hoogte, maar de Hammers pakken via Gibbs de leiding terug. Een dubbele time-out, één van Den Bosch en een Zwolse, werken ik het voordeel van de Bosschenaren. Slagter, Williams en Wessels zetten hun team in no time op vijf punten: 60-65. Een score van Gibbs zorgt nog voor een beetje aansluiting, maar Wessels lijkt niet meer te weten wat missen is. Vanaf de vrije worplijn lopen de Bosschenaren verder uit en wint SPM Shoeters met 64-74. De Bosschenaren leven nog en Landstede staat nog steeds met één been in de finale. Al heeft dat been wel een goede trap gehad.

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!