Een Duitse club in herkenbare kleuren

04 December 2014

Op 623 kilometer afstand van Den Bosch vinden we onze volgende Europese tegenstander. Een club die de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten boekt en qua clubkleuren erg bekend voorkomt.

Hier lees je 5 dingen die je nog niet wist over Ratiopharm ULM!

1. Thuishaven & Clubkleuren
Het stadion is de Ratiopharm Arena en biedt plaats aan maar liefst 6000 fans! Speciaal is ook dat er staantribunes zijn. Deze vakken zorgen voor de sfeer tijdens de wedstrijden. De clubkleuren moeten iedere SPM Shoeters Den Bosch fan bekoren. Die zijn namelijk oranje, wit en zwart.

Ratio ARENA

2. Team
Ook deze tegenstander heeft meerdere nationaliteiten in het team. Naast negen Duitsers zijn er ook vijf Amerikanen, een Sloveen en een speler uit Servië actief. Er spelen maar liefst drie spelers in het team van 2.10m.

3. Resultaten
De club maakt goede jaren door met imponerende resultaten: vice-landskampioen 2012, Eurocup kwartfinale, bekerfinale 2013 & 2014 en achtste finale Eurocup 2014.

4. Oud-speler
Momenteel speelt er in de Dutch Basketbal League één speler met een verleden bij Ratiopharm Ulm. Het gaat om Lance Jeter van concurrent Donar.

5. Happy!
Evenals Enel Basket Brindisi is ook onze Duitse tegenstander aan de slag geweest met het Happy nummer van Pharell Williams. Bekijk hieronder het resultaat:

Koop hier je tickets voor de belangrijke wedstrijd tegen Ratiopharm Ulm! Het belooft een spektakel te worden!

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!