Eerste spelers voor het nieuwe seizoen zijn bekend!

05 August 2016

Eerste spelers voor het nieuwe seizoen zijn bekend!
Na de aanstelling van de hoofdcoach maakt Shoeters Den Bosch ook de eerste namen van de selectie bekend. Zeven spelers hebben reeds toegezegd volgend seizoen voor de Bossche club uit te komen. Al zeker waren Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer vanwege hun doorlopende contracten.

Kees Akerboom
Onze aanvoerder kent ook volgend seizoen in de Maaspoort zijn thuishaven. We zijn trots dat we Kees voor Den Bosch hebben kunnen behouden. Met zijn ervaring en kwaliteiten hebben we met hem een absolute sterkhouder binnen de groep.

Ralf de Pagter
“Wij zijn blij te vermelden dat Ralf de Pagter heeft bijgetekend. Ralf heeft zijn kwaliteiten bewezen en wij verwachten dat hij één van de dragende spelers wordt.” Aldus bestuurslid Jan Willem Scheffers. “Hij speelt al sinds de zomer van 2012 in Den Bosch en heeft al diverse prijzen voor de club gewonnen. Daarnaast maakte hij vorig jaar deel uit van de EK-selectie.”

Eigen Jeugd
Pim de Vries en Frerik Adriaans blijven ook in Den Bosch, zij tekenen beiden voor 1 seizoen. Het afgelopen seizoen hebben beide spelers een sterke ontwikkeling doorgemaakt. “Het geeft vertrouwen voor de toekomst dat deze spelers voortkomend uit de eigen jeugd enorm groeien. Het bewijst dat een goede jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt.”  Vervolgt Scheffers.

Tevens voortkomend uit de eigen jeugd en na één jaar ervaring opgedaan te hebben in de Belgische competitie, keert Vincent Nguyen komend seizoen terug bij de Bossche basketbalclub. De point-guard heeft  afgelopen seizoen gespeeld bij Gembo BBC. Jan Willem Scheffers: “Het is mooi om te zien dat een oud-speler met extra opgedane ervaring terugkeert bij de club.”

Bankspelers
In het beleid is vastgelegd dat elk jaar talenten uit de jeugd een kans krijgen als bankspelers bij de hoofdmacht. Komend seizoen doen Irfan Ramovic (guard) en Wietze Nossek (center/forward) ervaring op bij het eerste team. Irfan en Wietze werden samen met Pim en Frerik vorig seizoen kampioen met het U24 team in de Dutch Talent League.

De club is momenteel nog in gesprek met Stefan Wessels. We hebben er goede hoop op ook deze sterkhouder te kunnen behouden. Het bestuur is tevreden met het team dat er nu staat. Gekeken naar het huidige budget kunnen we ons niks beter wensen. We kijken uit naar een nieuw basketbalseizoen!

Houd voor meer nieuws onze kanalen in de gaten.

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!