Geen gemakkelijke avond in Leeuwarden voor New Heroes

25 March 2018

Het was de laatste wedstrijd tegen Aris al duidelijk. Na eerdere makkelijke overwinningen was Aris gaandeweg het seizoen steeds beter in vorm gekomen, wat resulteerde in een lastige avond begin februari in Den Bosch. Gisteravond was dat niet veel anders. Na een flitsende start van Aris was het uiteindelijk toch New Heroes dat via de kwartstanden 32-21, 10-15, 17-27 en 23-27 met 82-90 opgelucht adem kon halen. Topscorer aan de kant van New Heroes was wederom Keshun Sherrill met 25 punten, gevolgd door Carey met 19 en Bouwknecht met 16 punten.

Voortvarend begin Aris
Aris begon de wedstrijd voortvarend en vol energie.  Bunschoten  opende met een driepuntspoging , die ging nog mis, maar meteen daarna was het Blackman die de Friezen op een 3-0 voorsprong bracht.  Een and one van Kumelis verdubbelde de score en vanaf dat moment was het voor New Heroes achtervolgen. Via Michaels en van der List liep Aris naar 12-5, voor New Heroes waren het Oudendag en Sherrill die daar iets tegenover konden zetten. Met nog iets meer dan 6.30 te spelen kwam Norville Carey in het veld. Vanaf dat moment ging het bij New Heroes iets beter en het was met name aan hem te danken dat de score aan het eind van dit kwart maar 11 punten was. Hij beloonde zijn optreden dit kwart met 12 punten. Met nog drie minuten te spelen maakte Malik Morgan zijn eerste minuten voor New Heroes. Akerboom bracht de achterstand terug tot 6 punten met zijn driepunter (22-16), Carey zette New Heroes op 4 punten maar een driepunter van Aris bracht de marge weer op 7. Weer Carey die het verschil verkleinde, maar Kratch zijn driepunter betekende 28-20. Malik Morgan mocht via de vrije worp lijn zijn eerste punt in Bossche dienst bijschrijven, het slot van dit kwart was toch voor Aris. Vrije worpen van Kumelis en een steal en score van Michaels zorgde ervoor dat New Heroes aan de bak moest. Met 32-21 ging dit kwart dan ook naar Aris Leeuwarden.

Marge bij rust nog maar 6 punten

Nathaniel Musters bracht begin kwart twee New Heroes verder in de problemen. Zijn 6 punten, onderbroken door een score van Bleeker,  betekende een achterstand van 15 punten. Met nog 6.20 te spelen bracht Sherrill New Heroes naar 38-25 waarna Morgan zijn eerste fieldgoal maakte, 38-27. Aris nam een time-out maar kon de “opmars” aan Bossche kant niet echt stoppen dit kwart.  New Heroes pakte dit kwart met 10-15 maar keek bij rust nog steeds tegen een achterstand aan van 6 punten, 42-36.

Maarten Bouwknecht!
Wat bij Aris in het begin van de wedstrijd zo goed ging, dat ging zo slecht in het begin van het 3e kwart. Binnen 2,5 minuten was de voorsprong van Aris door New Heroes vakkundig omgedraaid in een 42-44 voorsprong voor diezelfde New Heroes. Verantwoordelijk hiervoor waren Oudendag en 2 driepunters op rij van Miklusak en Sherrill. Michaels bracht Aris weer langszij, maar een dunk van Wessels en een fastbreak van Bouwknecht noopte Aris tot de broodnodige time-out.  Bouwknecht hervatte de wedstrijd daarna met 2 rake vrije worpen voor 44-50. Van der List scoorde, miste de and one en Wessels gaf New Heroes weer iets meer lucht door 46-52 op de borden te zetten.  Met nog 2,5 minuten op de klok had Aris toch weer de voorsprong te pakken. Via met name Blackman en Michaels kwamen de Friezen op een 54-52 voorpsrong. Vanaf dat moment was het Bouwknecht die met 3 rake driepunters ( onderbroken door score Kumelis) New Heroes naar 56-61 loodste. 2 vrije worpen van Akerboom en een driepunter van van der List betekende dat New Heroes voor het eerst deze wedstrijd een kwart kon afsluiten met een voorsprong, 59-63.

Crunch time
Met 23-27 bleef New Heroes ook in kwart 4 aan de goede kant van de score. Bouwknecht scoorde zijn 4e driepunter op 5 pogingen, Miklusak liet ook op een belangrijk moment (70-74) zijn bommetje los en met name Sherrill was met zijn snelheid een ware plaag voor de verdediging van Aris Leeuwarden.  6 x aanleggen vanaf de vrije worp lijn tegen 100% gaf New Heroes vertrouwen in de goede afloop van deze wedstrijd.  Mede door zijn 13 punten in “crunch time”  kon New Heroes opgelucht adem halen en zodoende de tweede plek op de ranglijst weer overnemen van ZZ Leiden.

Eerstvolgende wedstrijd in deze reeks van 11 westrijden is reeds op 27 maart. Op dinsdagavond ontvangt New Heroes dan Landstede Zwolle. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur in de Maaspoort.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, Aris, New Heroes, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!