Halve finale eindstation voor New Heroes

03 May 2017

Door: Rob de Keijzer

Halve finale eindstation voor New Heroes

Het seizoen mag dan, na deze nederlaag tegen Donar over zijn, het basketbal in Den Bosch leeft als nooit tevoren! Al hadden we graag de finale gehaald, de mooiste overwinning dit seizoen was de redding van onze club en de mooie toekomst die we tegemoet gaan! Donar was in deze best of seven nog een maatje te groot voor New Heroes, maar we zullen gedreven en gemotiveerder dan ooit terug komen het volgend seizoen.

Het was een seizoen vol ups en downs. Blessures speelden het team parten, de (steeds) wisselende samenstelling was niet bevorderlijk voor het ritme, maar het publiek kwam, naar mate het seizoen vorderde, steeds met grotere getalen naar de Maaspoort. Zo ook deze avond. Dat publiek zag een agressief en fel spelend New Heroes, die absoluut van plan waren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het eerste kwart eindigde in 18-19 voor Donar, waar het na 4 minuten spelen nog met 6-11 voor stond. Vanaf dat moment was het Ralf de Pagter die met sterk spel zich een weg naar de basket bleef banen. Dit noopte Donar tot 3x een fout op de Pagter die 4 van de 6 vrije worpen raak gooide. Pasalic gooide de stand naar 12-17 waarna de Pagter er met een driepunter 15-17 van maakte. Cunningham voor Donar met de 15-19 waarna Bouwknecht met een onvervalste and 1 er 18-19 van maakte.

Met voorsprong de rust in

Akerboom zette in het begin van het tweede kwart de toon. Zijn score en een dunk van de Pagter betekende 22-19 en Donar had een time out nodig om de Bossche aanvalsdrift te stoppen. Meteen na de time out benutte Akerboom zijn 2 vrije worpen en was de stand 24-19 in het voordeel van New Heroes. Tot 28-27 ging het daarna gelijk op, waarna New Heroes, mede door 2 bommetjes van D.J. Balentine, het kwart op 34-31 afsloot. Ralf de Pagter stond op dat moment al op 20 minuten speeltijd, 9 punten en 8 rebounds.

3e kwart doet ploeg de das om

Na de rust plaatste Donar een 4-18 run. New Heroes kwam niet scherp uit de kleedkamer en liep zo, met nog 3.45 op de klok, een 38-49 achterstand op. Coach van der Holst nam de noodzakelijke time out waarna Akerboom zijn schot weer gevonden had. Pasalic scoorde tegen en Aarts deed voor New Heroes nog wat terug. Het verschil gemaakt in het begin van dit kwart was er even teveel aan, dus met 42-54 gingen beide ploegen het 4e kwart in.

Spannend tot het eind.

Akerboom opende dat kwart met een driepunter, Donar scoorde 1x uit een vrije worp na een technische fout voor van der Holst en kon uit de daaruitvolgende zijkant de 45-57 laten noteren. Ondanks zeer sterk spel van New Heroes dit kwart ( 26-18) was het verschil opgelopen in het 3e kwart net te groot om nog terug te komen in de wedstrijd. De Pagter bleef knokken, DJ Balentine wist het net goed te vinden en ook Akerboom was nog niet van plan om op te geven. Bij de stand van 52-65 waren het de Pagter, Akerboom en Bouwknecht die de marge terug brachten naar 7, 58-65 en ging het publiek er nog eens voor zitten. Zou het dan toch??. DJ Balentine gooide er nog de 60-67 in, Pasalic voor Donar met 2 vrije worpen en meteen daarna was het Bouwknecht die met een bommetje voor 63-69 zorgde. Donar was even ongerust en met nog 0.56 op de klok nam het een time out. Akerboom scoorde meteen de 65-69 en New Heroes moest de klok stoppen. 2x mis voor Jeter, 20 seconden over en weer rollen met de bal en weer mocht Jeter naar de vrije worp lijn. Onder luid gejoel van het publiek gooide hij er nu 2 in, waarna D.J. Balentine met zijn 3e driepunter de spanning terug bracht. 68-71 en nog 10 seconden op de klok. Het slot was voor Donar dat er nog 1 vrije worp in gooide en zo met 68-72 de 4e overwinning pakte in deze halve finale.

Zoals gezegd, een seizoen met ups en downs, maar ook met een mooi vooruitzicht naar de toekomst. We hopen jullie dan ook allemaal volgend jaar weer terug te zien in de Maaspoort. Bedankt voor jullie steun dit jaar!

 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!