New Heroes Basketball Academy Herfstclinic

15 October 2018

Op donderdag 18 oktober, midden in de herfstvakantie dus, slaat de New Heroes Basketball Academy voor even weer haar tenten op in sporthal De Hazelaar in Rosmalen, om daar jongens en meisjes te ontvangen voor haar jaarlijkse Herfstclinic. Met als speciale attractie de medewerking van de profs van New Heroes Basketball.

Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar werken daar die dag van tien tot vijf uur aan de verbetering van hun basketbal-vaardigheden. Ze doen dat onder leiding van de trainers van de Bossche basketbal-academy, hoofd Chris Mayes, John Bernabela en Ralf Schilder. Die worden daarbij geassisteerd door de spelers van de U18- en U21-eredivisieteams van dit opleidingshuis.

Halverwege de dag melden zich zoals gezegd de topspelers van New Heroes  voor een ‘meet-and-greet’ met de clinic-deelnemers. Ook assisteren de profs bij twee oefenvormen op de liefst 12 stations die in de beide zalen van de Hazelaar zijn uitgezet. Op de stations komen zo’n beetje alle basis-principes van het moderne basketbal aan de orde: schieten, rebounden, passen, dribbelen, op alle mogelijke niveaus. Want spelers van allerlei basketbalniveaus zijn welkom: van gevorderd tot beginnend, in alle leeftijdsklassen.

De trainingsvormen worden opgesierd met diverse wedstrijdvormen. Op de winnaars daarvan liggen leuke prijzen te wachten. Ook zijn aan het einde van de dag scrimmages tussen de trainers en hun assistenten aan de ene kant en deelnemers aan de clinic anderzijds.

De clinic zelf begint zoals gezegd om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De deelname eraan kost €24,00. Naast een leerzame dag basketbal zit in dat bedrag ook een gezonde lunch begrepen alsmede volop frisdrank.

Wil je meedoen? Druk op deze link en vul het inschrijfformulier in, uiterlijk op dinsdag 16 oktober om 12.00 uur. Maar een tip: wacht daar niet te lang mee, want de belangstelling blijkt nu al groot en het aantal plaatsen is beperkt!

Het inschrijfgeld moet op 18 oktober voldaan worden bij binnenkomst in sporthal De Hazelaar. De deuren daarvan gaan open om 9.15 uur. Het verdient aanbeveling een eigen basketbal mee te brengen. Maar voor een beperkt aantal deelnemers heeft de organisatie ballen ter beschikking.

Tot donderdag 18 oktober!

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!