Internationaal oefenprogramma voor New Heroes

02 August 2017

Het oefenprogramma voor het seizoen 2017-2018 is bekend. New Heroes start de oefencampagne met een wedstrijd in eigen land tegen Landslake Lions en eindigt ook in Nederland tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Tussentijds wordt er gespeeld tegen ploegen uit België en Duitsland.

New Heroes Basketball - Visual Oefenwedstrijden 1200x 628px (1)

Vice-landskampioen Duitsland
Opvallend zijn de wedstrijden in Duitsland. Voorgaande jaren nam de Bossche basketballclub het voornamelijk op tegen Belgische teams. Nu, met Silvano Poropat als hoofdcoach, wordt de stap naar Duitsland gemaakt. New Heroes speelt tegen Gladiators Trier, MLP Academics Heidelberg, Rasta Vechta en EWE Baskets Oldenburg. Waar de eerste drie teams uitkomen in de sterk aangeschreven ProA, is Oldenburg een absolute topper in de Basketball Bundesliga. Vorig seizoen werden zij vice-landskampioen, nadat ze als 5e waren geëindigd in de reguliere competitie.

Sterke tegenstanders
Jos Frederiks is erg te spreken over het oefenprogramma: "Het is mooi en goed voor het team dat we in een korte tijd tegen zoveel sterke tegenstanders kunnen oefenen. Hier hebben de mannen profijt van bij de start van de reguliere competitie. Zeker tegen een team als EWE Baskets Oldenburg moet de selectie aan de bak en worden ze getest. Ik kijk nu al uit naar deze wedstrijd."

Het programma kan nog verder uitgebreid worden met één of twee wedstrijden. Dit wordt in de komende week duidelijk.

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!