Ralf Schilder en Jan Verhoeven stellen zich voor

09 January 2017

Het nieuwe jaar brengt nieuwe gezichten met zich mee bij New Heroes, twee hiervan zijn Ralf Schilder en Jan Verhoeven. Ralf is de nieuwe assistent-coach, Jan zal zich bekommeren over de video analyses en scouting. Twee heren met ontzettend veel ervaring binnen het basketbal, stellen zich hieronder voor.

Interview Ralf Schilder

Zou je kort wat over jezelf kunnen vertellen?

Ralf Schilder, 55 jaar jong, getrouwd met Henny. Henny leren kennen toen ik haar coach was bij PSV/Almonte te Eindhoven. Twee kinderen, Mike, spelend bij Landstede Zwolle en Lisa, speelster Dames 1 Hockey Club Tilburg. Begonnen met basketbal op mijn 14e bij BC Attacus uit Veghel. Daarna gespeeld voor JRC Boxtel, BC Eindhoven, Springfield en BC Bladel. Op jonge leeftijd begonnen aan trainerscursussen. Daarna vele teams getraind en gecoacht op verschillende niveaus en in verschillende leeftijdscategorieën. Mijn grootste passie is het ontwikkelen van basketbal bij kinderen en het verzorgen van Basketbal clinic’s in het reguliere- en speciaal onderwijs. Mijn hobby’s zijn koken en 3-punters gooien!

Je bent al eerder actief geweest als trainer, onder andere hier in Den Bosch, is dit voor jou de ideale manier om jou als trainer verder te ontwikkelen?
Ik heb altijd de meeste interesse gehad om de jeugd op te leiden en te helpen in hun ontwikkeling. Toen ik gevraagd werd om Sander van der Holst te ondersteunen heb ik mezelf wel afgevraagd of ik van toegevoegde waarde kan zijn op het hoogste niveau. De gesprekken, die ik met Sander heb gehad, gaven me wel een erg goed en betrouwbaar gevoel. We hebben dezelfde visie, met een open en eerlijk karakter en een wederzijds 100% vertrouwen in elkaar. Ik ben nu een aantal weken bezig en heb al enorm veel geleerd, maar heb ook wel degelijk het gevoel dat ik iets toevoeg aan het team. Dat merk ik o.a. uit de feedback, die ik van Sander van der Holst en de spelers krijg. Daarnaast wordt ik door Bob van Oosterhout en Jos Frederiks ook gevraagd mee te denken bij het oplossen van bepaalde vraagstukken. Input wordt gewaardeerd en serieus genomen. Dus samenvattend een prima uitdagende werkomgeving!

Zou jij wat kunnen vertellen over jouw activiteiten vóór New Heroes en hoe jij hier terecht bent gekomen?
Zo’n 5 jaar geleden ben ik full-time gaan werken als trainer/coach bij Basketball Academie Limburg. Hier was ik verantwoordelijk voor de opleiding van het U14 team. Daarnaast verzorgde ik veel schoolprojecten in het reguliere- en speciaal onderwijs. Na 3 contractjaren werd ik bedankt voor bewezen diensten. Achtereenvolgens werkte ik bij de Academie van SPM Shooters en TBG Dragons Nijmegen. Door omstandigheden moest ik helaas bij beiden eerder stoppen dan verwacht. Afgelopen september ben ik dolgelukkig begonnen met een scholenproject Be A Star voor de basisscholen in de gemeente Den Bosch. Een schitterend project geïnitieerd vanuit Basketbal Academie Den Bosch, dat met een scholentoernooi voor alle Bossche  lagere scholen in de toekomst kan uitgroeien naar een jaarlijks festijn!

Het is voor iedereen tot nu toe een seizoen geweest waarin ontzettend veel gebeurd en ontwikkeling plaatsvindt, waar kijk jij het meeste naar uit voor de tweede seizoenshelft?
Heel bijzonder voor mij zijn natuurlijk de confrontaties met Landstede Zwolle, omdat mijn trots Mike daar speelt. Daar kijken we samen wel naar uit! Maar het meeste kijk uit naar het moment(en) dat ons spel en de uitstraling van de organisatie de supporters het gevoel geven dat ze in de Maaspoort weer ‘thuiskomen’ en kunnen zeggen dat ze met hun support hebben bijgedragen aan het winnen van de Kampioensbeker! Eén familie, één droom!

Wat is jouw doel dit seizoen?
Sander van der Holst, het team en de organisatie optimaal ondersteunen om hun doelstelling te kunnen verwezenlijken. Proud to be a New Hero!Interview Jan Verhoeven

Zou je kort wat kunnen vertellen over jezelf?

De meeste mensen kennen mij als Jan junior, zowel binnen de praktijk voor Fysiotherapie, die ik samen met mijn vader beheer, als binnen de basketbalwereld, waarin hij 26 jaren actief was als fysiotherapeut van het grote Nashua tot aan de tijd dat Eiffel het roer daar overnam.
Van kinds af aan ging ik met mijn vader mee naar de wedstrijden van het eerste en zat ik op zijn verzorgingskoffer, zowel in de kleedkamer als bij wedstrijden. Beide facetten, basketbal en Fysiotherapie zijn dus met de paplepel ingegoten.
Mijn eerste basketbaltrainingen deed ik op zesjarige leeftijd onder leiding van Cor van Esch in een zaaltje op de Donk. Speelde daarna nog 26 jaren voor EBBC tot in het tweede team, dat als back-up diende voor de professionele tak van het eerste team. Onder Toon van Helfteren mocht ik nog een tweetal malen speelminuten maken in het eerste team, het toenmalige Tulip.

Zou jij wat kunnen vertellen over jouw activiteiten vóór New Heroes en hoe jij hier terecht bent gekomen?
Momenteel ben ik, nadat ik twee jaren als assistant-coach bij Black Eagles Heren 1 veel heb opgestoken van Peter van Vugt, aan mijn tweede seizoen bezig als hoofdcoach bij dit zelfde team en maken we mooie stappen in de promotiedivisie.
Dit seizoen ga ik me bij New Heroes bezig houden met de video-analyses van zowel de tegenstander als van onze eigen ploeg en het maken van de scoutingreports.

Is dit voor jou de ideale manier om jezelf verder te ontwikkelen binnen de sport
Deze kans, die me geboden is door Sander van der Holst en New Heroes, is voor mij een perfecte manier om mijn basketbalkennis te vergroten door ook in de keuken te mogen kijken van de meest succesvolle basketbalclub van Nederland.

Het is voor iedereen tot nu toe een een seizoen geweest waarin ontzettend veel gebeurd en ontwikkeling plaatsvindt, waar kijk jij het meeste naar uit voor de tweede seizoenshelft?
Ik kijk dan ook enorm uit naar de samenwerking met Sander van der Holst en Ralf Schilder en hopelijk kunnen we er, naast een enorm leerzaam seizoen, ook een succesvol seizoen van maken.

Wat zijn jouw doelen voor dit seizoen?​
Mijn doelen voor dit seizoen zijn om Sander van der Holst en Ralf Schilder zoveel mogelijk te voorzien van informatie waar ze de ploeg mee kunnen helpen om wedstrijden te winnen en te groeien als ploeg, waardoor we straks tijdens de play offs maximaal kunnen presteren. Maar natuurlijk blijft mijn al eerder vastgesteld doel om met Black Eagles een goede tweede seizoenshelft te draaien om de aansluiting met de top 4 in de promotiedivisie te kunnen behouden en daar zelfs nog in te belanden.

De wedstrijd tegen BSW op dinsdag 10 januari (20:00u) zal de eerste thuiswedstrijd zijn voor Ralf en Jan. Kom dus allemaal naar de Maaspoort en toon jullie steun voor de nieuwe coaching staff! 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!