Interview Irfan Ramovic

16 September 2016

Zou je je kort voor willen stellen?      
Mijn naam is Irfan Ramovic, ik ben 18 jaar en kom uit Almere. Mijn ouders komen uit Bosnië, vandaar de achternaam. Zelf volg ik de studie 'filiaalmanager' op Het Koning Willem I College.

Waarom ben jij begonnen met basketballen?  
Ik ben begonnen met basketbal omdat ik de sport zelf heel spectaculair vind. Maar het begon echt bij de wedstrijd van Bosnië tegen Israël. Ik was zelf toen nog heel jong maar ik vond het zo mooi en dacht van ja, waarom niet?

Hoe ben jij bij Shooters Den Bosch terecht gekomen?  
Ik ben sinds vorig jaar speler bij Shooters. Dit is dus mijn tweede seizoen. Ik speelde bij Apollo in Amsterdam, maar omdat de situatie op dat moment niet echt stabiel was, werd ik in contact gebracht met Sander van der Holst. Hij wilde graag dat ik bij de U24 ploeg kwam spelen en had plannen om mij bij het eerste team mee te laten spelen. Zelf heb ik voordat ik naar Shooters kwam ook veel gesprekken gehad met Sam Jones vanwege het heren team.

Wat is tot nu toe jouw meest trotse moment geweest bij Shooters?
Kampioenschap U24 ploeg en mijn debuut bij het heren team. Bij het heren team moest ik er echt voor knokken en mezelf bewijzen, uiteindelijk ben ik daarvoor beloond.

Met welke speler zou jij jezelf vergelijken?            
Ik vergelijk mezelf met niemand. Ik kijk naar veel spelers uit Europa en dan vooral uit de jeugd. Ik probeer van alles wel wat mee te pikken zodat ik echt mijn eigen style kan creëren.

Wat zijn jouw doelen met Shooters?    
Mijn doel is om een vaste waarde te worden voor het team. Ik zit op dit moment goed, maar ik wil me nog beter laten zien dan vorig jaar zodat ik meer vertrouwen krijg en belangrijker word voor het team zelf.

Waar kijk jij het meeste naar uit komend seizoen?    
Naar de concurrentie die de tegenpartij ons gaat brengen. In de voorgaande jaren was de situatie van het team anders dan de huidige, maar dat vind ik juist goed. We zijn een jonge ploeg en kunnen veel leren en groeien, om zo onszelf beter te ontwikkelen.

Wat zou jij nog graag aan de fans van Shooters willen vertellen?
Dat ze één van de meest meelevende fans zijn die ik ooit heb meegemaakt. Wanneer het ooit slecht gaat zie ik  dat ze nooit opgeven, nooit stil zijn en altijd blijven juichen. Dat moeten ze dit jaar ook doen en daar heb ik zeker vertrouwen in.

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!