Interview met Malik Morgan

16 March 2018

Hij is sinds een paar dagen in Nederland en heeft al enkele trainingen achter de rug; de nieuwe spelverdeler van New Heroes Basketball Malik Morgan vertelt over zijn nog jonge carrière, speelstijl en doel van dit seizoen.

De fans willen de nieuwe nieuwe spelverder van New Heroes Basketball graag leren kennen; zou jij ons iets kunnen vertellen over de voorafgaande seizoenen?
Ik heb mijn eerste twee jaar college basketball bij Louisiana State University gespeeld. Daarna ben ik overgestapt naar Tulane Green Wave, waar ik mijn laatste jaar gecoachd werd door Mike Dunleavy sr. (NBA coach van het jaar 1999). Na Tulane kreeg ik de kans om in Chili te gaan spelen, daar eindigden wij op een derde plek, maar werden in de tweede ronde van de play-offs uitgeschakeld. Dit waren mijn eerste aantal wedstrijden als een prof, op mijn derde wedstrijd pakte ik al een triple double. Het basketball daar was geweldig, ik heb daar veel nieuwe mensen ontmoet.


Hoe zou jij jezelf beschrijven als speler?
Ik ben een intelligente speler, een playmaker voor mijzelf en anderen. Ik heb altijd al dat label gehad. Tijdens mijn middelbare schooltijd was ik een scorer, maar sindsdien is mijn spel ontwikkeld op verschillende vlakken: ik ben een goede rebounder voor mijn positie, ook ben ik een speler die kan ‘’slashen & passen’’.


Kun je na een paar trainingen zeggen wat je gaat toevoegen aan het team?
Mijn honger om wedstrijden te winnen. Ik weet dat het team op dit moment op de tweede plek staat, ik wil graag bijdragen om het team op de eerste plek te krijgen. Ik wil de winnende mentaliteit brengen en één van de spelers worden die New Heroes Basketball naar de eerste plek kan brengen.

Je hebt jouw teamgenoten al ontmoet en ook al in actie gezien, wat vind je van het team?
Ik vind het een zeer goede groep gasten die goed samenspelen. Het team heeft al echt ‘playmakers’: Keshun Sherille, Norville Carey en Maarten Bouwknecht, dat zijn de spelers die ik als eerste heb ontmoet. Het zijn allemaal goede gasten op- en naast het veld. 

Wat kunnen de fans verwachten wanneer jij het veld betreedt?
Een show. Alley-oops, passes en drietjes, het gaat smullen worden voor de fans.


Wil je Malik Morgan snel zien spelen? Scoor dan hier tickets! 

Deel deze pagina

tags

New Heroes, Interview, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!