Curry "Nu focussen op de competitie"

20 February 2015

Brandyn Curry speelde zoals wel vaker een goede wedstrijd. In het Europa Cup-duel tegen de Fraport Skyliners (92-94 verlies) noteerde de Amerikaan 26 punten, zeven rebounds en vier assists. (door: Robert Prins)

Brandyn, wat een gekke wedstrijd was het.

“Zeg dat wel. Het was een gevecht tussen twee ploegen die wilden winnen. Zij waren fysiek erg sterk en we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Ik ben trots op mijn teamgenoten. We deden alles wat we konden en uiteindelijk bleek het net niet genoeg. Dat is jammer.”

Zij pakten 52 rebounds en jullie maar 35. Was dat het verschil?

“Rebounds waren een belangrijke oorzaak van deze nederlaag. Daarnaast begonnen we niet sterk aan de wedstrijd. Zij straften onze fouten goed af. Rebounds en onnodige fouten zijn altijd zaken die een wedstrijd kunnen beslissen. In het begin van de wedstrijd hadden we gewoon teveel turnovers. Later kwam de rust er meer in en ging het beter.”
 

Je speelde iets meer dan veertig minuten. Hoe vond je het gaan?

“Ik ben redelijk tevreden met mijn eigen prestatie, maar over mijn vrije worpen ben ik erg teleurgesteld. Ik raakte er maar vier van de tien. Het was vreselijk en dat mag niet gebeuren. Ik moet die gewoon maken. Het was een mentale kwestie. Ik miste er op het begin twee en kwam er niet meer lekker in. Ik heb alles gegeven. Veertig minuten is goed, maar als de coach mij had gevraagd om de hele wedstrijd te spelen, had ik het ook gedaan.”
 

Dit was de zoveelste wedstrijd in de Europa Cup, die jullie verloren met zo’n klein verschil. Hoe verklaar je dat?

“Het is moeilijk en doet pijn. We waren een aantal keer zo dichtbij, maar steeds ging het mis. Het maken van vrije worpen, het pakken van rebounds of het maken van een schot, was in sommige wedstrijden gewoon genoeg geweest.”
 

Heeft ervaring ermee te maken?

“Een beetje. Chris (Denson, red.) en ik zijn rookies, maar we hebben ook gewoon ervaring met jongens als Kees Akerboom. Ik kan er niet echt één reden voor geven. We moeten hier gewoon van leren. Dat is alles wat je kan doen.”
 

Jullie zijn nu uitgeschakeld in de EuroChallenge. Toch hebben jullie nog één wedstrijd te gaan tegen Tartu Rock uit Estland.

“Klopt. Ook die wedstrijd willen we gewoon winnen. We gaan ons best doen en dan gaat onze focus volledig op de competitie.”
 

Dat is de prioriteit dit seizoen, toch?

“Het winnen van het kampioenschap is vanaf het begin van het seizoen ons belangrijkste doel.”
 

Toch waren deze wedstrijden in de EuroChallenge goed voor de ervaring lijkt me?

“Oh zeker. Dit waren belangrijke wedstrijden. Zeker voor als we straks in de play-offs spelen. Dan kan de ervaring die we hier hebben opgedaan zo ontzettend belangrijk zijn. We hebben twee wedstrijden met twee verlengingen gespeeld, maar ook duels waarin de beslissing pas in de laatste seconde viel. Dat zal in de play-offs niet anders zijn.”
 

Hoe vond je het om in de Europa Cup uit te komen?

“Ik heb genoten. Onze tegenstanders waren erg sterk en we hebben als team veel geleerd. Ook voor mij persoonlijk waren deze wedstrijden belangrijk. Ik speelde een aantal keer tegen zeer goede point guards. Daar ben ik echt beter van geworden. Ik ben competitief ingesteld en wil altijd op het hoogst mogelijke niveau spelen.”
 

Hoe vind je het hier in Nederland?

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Coach Sam Jones weet wat hij wil. De spelers kennen het spelletje goed en ik word er duidelijk beter van. Daarnaast zijn de fans helemaal geweldig. Kortom: Een fantastische plek om te basketballen.”

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!