Interview met Justin Watts

03 April 2017

We spraken met Justin Watts over zijn komst in Nederland, hoe hij het basketbal en het leven hier ervaart en natuurlijk de play-offs die voor de deur staan.

Je bent inmiddels vier maanden in Nederland. Hoe bevalt het leven hier?

Nederland is een heel gemakkelijk land om jezelf aan te passen als je zoals ik uit Amerika komt. Er is bijna geen taal barrière omdat bijna iedereen Engels kan spreken. De mensen hier laten je echt welkom voelen en het eten is ook erg goed. Ik geniet hier in Nederland.

Hoe was voor jou persoonlijk de overgang van Mexico naar Nederland?

Het was niet de eerste keer dat ik in een ander land ging spelen dus voor mijzelf was het niet zo’n grote verandering. Uiteraard is het verschil in taal en cultuur er wel maar ik spreek een beetje Spaans dus de cultuur shock was niet erg groot. Al met al was van Mexico naar Nederland gaan niet zo moeilijk.

Je hebt voordat je hier kwam spelen in onder andere Australië, Japan en Mexico gespeeld. Wat is het grootste verschil tussen die competities en landen en het spelen en leven in Nederland?

Ik denk dat het grootste verschil de manier van spelen is. Hoeveel wedstrijden er gespeeld worden. Hoe coaches coachen. Verschillende regels en hoeveel Amerikanen er mogen spelen voor ieder team. Dat soort dingen zijn de grootste verschillen.

In Amerika heb je bij het grote North Carolina, ook de universiteit van Michael Jordan, gespeeld. Hoe heb je dat ervaren?

Ik heb het echt naar mijn zin gehad bij North Carolina. Ze hebben me geleerd om te winnen en me daar op voor te bereiden. De kleine details mee te nemen in alles wat ik doe. Om evenwicht te hebben in mijn basketballeven. Ik heb daar geleerd om hard te werken en altijd te willen blijven leren. Ook gecoacht worden door Roy Williams was erg leerzaam.

Met D.J. Balentine is het team compleet. Hoe werken jullie nu als team richting de play-offs?

We werken ontzettend hard iedere dag om het best mogelijke team te worden. We zijn ons volop aan het voorbereiden op de play-offs.

Je bent kampioen geworden met North Carolina en in andere buitenlandse competities. Uiteraard probeer je die ervaring over te brengen op andere jongens in het team, hoe doe je dat?

Ik probeer niet teveel te zeggen tegen de andere spelers die uiteraard allemaal professional zijn. Ik praat als ik denk dat het nodig is en probeer meer een goed voorbeeld te geven door de dingen die ik doe. Ik ben een “lead by example” speler. Als ik iets zeg tegen mijn teamgenoten is het positief opbouwende kritiek. Ik probeer de details te bespreken want dat is het verschil tussen winnen en verliezen.

Over de laatste vijf wedstrijden scoor je gemiddeld 17 punten. Hebben we de beste Justin Watts al gezien of mogen we nog meer verwachten?

Ik begin me steeds beter te voelen in het team en ben steeds meer mijn draai aan het vinden. Ik denk dat ik nog beter kan en ben dat ook zeker van plan te gaan doen richting de play-offs en zeker in de play-offs zelf. Ik denk zelf dat ik nog geen échte goede wedstrijd heb gespeeld. Ik ben zelf mijn grootste criticaster.

Heb je een boodschap voor de fans naarmate we richting de play-offs gaan?

Ik hoop dat jullie naar de wedstrijden blijven komen en hoop ook dat jullie je vrienden en familie meenemen voor extra steun. We hebben jullie nodig en al helemaal aan het einde van het seizoen en het oog op de play-offs. Kom allemaal naar de wedstrijden en ben onze zesde man!

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!