Interview met Raoul Korner

17 November 2016

Raoul Korner was van 2010 tot 2013 hoofdcoach in Den Bosch, bij het toenmalige Eiffeltowers. In die tijd won hij een landskampioenschap, de NBB-Beker en werd hij uitgeroepen tot DBL coach van het jaar. In 2013 werd het tijd voor iets nieuws en stapte hij over naar de Löwen Braunschweig, een club in de Duitse Bundesliga. Na drie seizoen kwam de overstap naar Medi Bayreuth, zijn huidige club. Wij spraken Raoul over zijn tijd in Den Bosch en hoe het nu met hem gaat!

Hoe bent u coach geworden in Den Bosch?
Na 11 succesvolle seizoenen als coach in Oostenrijk werd het tijd voor iets anders en wilde ik in het buitenland iets vinden, een goede situatie, waar ik deel kon uitmaken van een ambitieuze organisatie. Mijn zaakwaarnemer Jan Lugtenburg vond dat Den Bosch een goede keuze zou zijn voor beide partijen en gelukkig dacht Jos Frederiks hetzelfde na onze gesprekken. Tekenen bij Den Bosch was een van de beste keuzes die ik ooit had kunnen maken.

Wat zijn uw beste herinneringen als coach in Den Bosch?
Coachen in Den Bosch was een geweldige ervaring voor mij en ik zou daar geen enkele dag van willen missen, maar toch vind ik dat het winnen van een kampioenschap erboven uitsteekt. De opwinding en energie in het team en de fans was ongelooflijk en nog steeds iets waar ik vaak aan terugdenk.

Na Den Bosch werd u coach van een team in de Duitse Bundesliga, hoe was die overgang?
Het moeilijkste voor mij was om een succesvol team te verlaten en in een situatie terecht te komen waar het verliezen van een aantal wedstrijden onvermijdelijk was. Omdat ik dat niet meer gewend was en er niets is dat ik meer haat dan verliezen, was dat moeilijk voor mij. Ik had dus twee opties: gewend raken aan verliezen, of beginnen met winnen. Gelukkig begonnen we in mijn tweede seizoen te winnen, dat maakte alles een stuk makkelijker.

Uw team, Medi Bayreuth, is dit seizoen ontzettend goed van start gegaan met acht winstpartijen op een rij. In het seizoen 2012/2013 startte uw team, Eiffeltowers, met vergelijkbaar succes door de eerste acht wedstrijden van het seizoen te winnen. Hoe voelt het wanneer het team zo goed op dreef is en waardoor denkt u dat dit bij uw team nu het geval is?
Die twee situaties zijn totaal verschillend! In Den Bosch waren wij regerend kampioen en werd van ons verwacht dat wij elke wedstrijd de winst pakte. In Bayreuth verwachtte niemand een start als deze. Winnen is altijd leuk, maar wanneer niemand het verwacht en jouw team een positieve verassing wordt in één van de beste competities in Europa, dan is het nog beter! Ik denk dat ons team al vroeg in het seizoen de juiste identiteit heeft gevonden. De spelers zijn gemotiveerd, werken ontzettend goed samen, de groep zit vol met energie en we hebben nog geen zware blessures gehad. Die dingen maken van een team een winnend team.

Wat is het verschil tussen de basketbal cultuur in Duitsland, vergeleken met die in Nederland?
Het niveau in Duitsland ligt hoger, de competitie is veel professioneler en heel competitief op een hoog niveau. De spelers zijn beter, de stadions groter (de meeste zijn elke wedstijd compleet gevuld) en elke wedstrijd wordt uitgezonden. Verder hebben de clubs hogere budgetten en dat zie je terug in de kwaliteit van het personeel. Dus ik vind het oneerlijk om de twee competities te vergelijken.

Wat wilt u nog graag zeggen tegen de fans hier in Den Bosch?
Mijn tijd in Den Bosch was het beste wat op dat moment had kunnen gebeuren voor mij. Ik heb van elk moment genoten en zal voor altijd met een lach op mijn gezicht terugdenken aan die tijd. De fans gaven mij vanaf de eerste dag  een warm en open welkom en dat zal ik nooit vergeten. Elke keer dat ik weer in Den Bosch ben herinner ik mij al het moois en voelt het nog steeds als thuis. Bedankt iedereen voor jullie steun! Heya Den Bosch!

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!