Interview met onze nieuwe hoofdcoach Sander van der Holst.

01 October 2016

Door: Rob de Keijzer

Sinds begin augustus is al bekend dat Sander van der Holst de nieuwe coach zou worden van Shooters Den Bosch. Wat toen nog niet duidelijk was (althans voor de buitenwereld) is dat er nog veel meer veranderingen zouden gaan plaatsvinden. Vanaf 1 oktober zal de Bossche basketbalclub namelijk doorgaan als een B.V. Dit alles komt door de overname van de club door het bedrijf Triple Double van Bob van Oosterhout. Ook clubicoon Jos Frederiks zal participeren in de nieuwe constructie.  Een geheel nieuwe situatie in de Nederlandse sportwereld.

Terug naar onze nieuwe coach. Natuurlijk is Sander geen onbekende voor de club. Hij was er al als speler, assistent coach en als hoofd opleidingen bij de Basketball Academy. Maar vanaf dit seizoen dus de man die de scepter zal zwaaien aan de zijlijn.  Hoe ziet hij dat voor zich en wat verwacht hij van het komende seizoen ?

Na het jaar 2014-2015 “verdween” je even uit beeld. Was het lastig om vanaf de zijlijn het team te volgen?

Ja en nee. Natuurlijk mis je de wedstrijdspanning en de voorbereidingen die daarbij hoorden. Tegelijkertijd was ik druk met mijn job bij de Basketball Academy en haalde ik daar zoveel voldoening uit dat dat het gemis ruimschoots goed maakte.

Met je functie als hoofd opleidingen in het achterhoofd, krijgt de jeugd aankomend seizoen veel kans zich te bewijzen?

Dat is altijd afhankelijk van vele factoren. Draait de speler lekker, is hij in vorm, past het in het plaatje. Natuurlijk ben ik fan van het opleiden van jonge jongens, maar het moet wel verantwoord gebeuren en niet ten koste gaan van het spel. Als ze de kans grijpen en ze profileren zich dan zullen ze zeker die kans krijgen.

De druk zal groot zijn. Na het afgelopen seizoen verwachten de fans natuurlijk dat het aantal prijzen minimaal weer behaald gaan worden, of liefst overtroffen (Den Bosch won vorig jaar 2 van de 3 prijzen). Ben je je er van bewust dat de fans, ondanks de woorden van Bob van Oosterhout ("we gaan aan een marathon beginnen, geen sprint"), een landstitel verwachten?

Natuurlijk ben ik me er van bewust dat de fans in Den Bosch prijzen verwachten. Het is natuurlijk ook zo dat men jaren “verwend” is met het behalen van prijzen in Den Bosch. Vorig jaar behaalden we  toch ook 2 mooie prijzen, dit jaar gaan we er zeker weer voor knokken. Of het reëel is dat we meedoen voor het kampioenschap? We gaan er keihard voor werken en zullen over een tijdje zien waar we echt staan.

Je gaat nu beginnen als hoofdcoach. Heb je in die jaren  met Sam Jones veel van hem opgestoken  wat je nu in de praktijk kan brengen?

Je leert van elke coach en elke coach leert ook van zijn assistent. Het is een wisselwerking en de samenwerking met Sam was altijd zeer goed.  Er zullen dus zeker dingen zijn die ik kan gaan gebruiken de komende tijd.

Sam was natuurlijk redelijk excentriek langs de lijn. Hoe zien we jou straks langs de lijn staan?

Gedreven. Vol overgave coachend en elke wedstrijd weer proberen om het team en de jongens beter te maken. Als aan het eind van het seizoen die stijgende lijn in prestaties en spel duidelijk zichtbaar is dan zou ik dat heel mooi vinden.

We danken Sander hartelijk voor zijn tijd en wensen hem en het team heel veel succes het aankomende seizoen.  Vandaag (1 oktober) is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Shooters Den Bosch speelt dan voor de Supercup in en tegen Groningen. Aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur in de Martiniplaza.
Eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 8 oktober, wederom tegen Donar Groningen.

#HeyaDenBosch

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!