Jeroen van Vugt terug in de Maaspoort

11 September 2017

Jeroen van Vugt keert terug in de Maaspoort. De 26-jarige Bosschenaar tekent als assistent-coach bij New Heroes. Van Vugt beëindigt hiermee zijn spelerscarrière en focust zich volledig op een loopbaan als coach. Naast zijn werkzaamheden voor het eerste team, zal hij ook in de jeugdopleiding een actieve rol gaan vervullen.

Van Vugt sloot zich op zijn 15e aan bij de jeugdopleiding in Den Bosch. Daarvoor speelde hij bij Black Eagles in Rosmalen. Twee seizoenen later mocht hij zijn eerste profcontract tekenen en maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. In de negen daaropvolgende seizoenen kwam hij naast Den Bosch ook uit voor onder andere Matrixx Magixx Nijmegen en BSW Weert.

Unieke kans
“Ik had voor mijzelf de keuze gemaakt dat als ik in de Eredivisie zou blijven, dat dit alleen bij New Heroes zou zijn. Toen Jos Frederiks mij voorstelde om verder te gaan als assistent-coach was ik verrast, maar ook direct enthousiast”, vertelt Van Vugt. Hij vervolgt: “Ik ben een geboren Bosschenaar en de Maaspoort is altijd mijn thuis geweest. Ik ben hier aan mijn spelersloopbaan begonnen en het maakt mij trots dat ik nu als coach dezelfde weg bewandel. Er is rondom New Heroes iets bijzonders aan het ontstaan en daar draag ik graag aan bij. Dat ik ook nog onder een topcoach als Poropat mag werken maakt het voor mij helemaal af”.


Jos Frederiks is enthousiast over de terugkeer van Jeroen van Vugt. Hij vertelt: “Oorspronkelijk waren we op zoek naar een jonge en talentvolle assistent-coach die de Maaspoort op zijn duimpje kent en ervaring heeft in de Eredivisie; in Jeroen hebben we de ideale persoon gevonden. Hij heeft naast zijn track-record als speler ook in het verleden al jeugd-eredivisie gecoacht, is afgestudeerd aan de sporthogeschool in Eindhoven en heeft een minor ‘sport perfomance and coaching’ met verve afgerond. Onder de vleugels van Poropat denken wij dat Jeroen gaat uitgroeien tot een waardevolle toevoeging aan het team. Dit bewijst hij in zijn eerste weken al.”

 

 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!