Jeugdploeg SPM Shoeters opent kampioenenbal DTL-league

07 April 2016

Halverwege het seizoen wees niets erop dat de talentenploeg van SPM Shoeters Den Bosch vanaf komende vrijdag opnieuw een gooi mocht gaan doen naar de nationale titel in de nieuw opgezette Dutch Talent League. Na een desastreuze seizoenstart rechtte de Bossche ploeg evenwel de rug en eiste alsnog het vierde ticket op voor de Final4, het toetje van deze competitie voor het rijpere basketbaltalent in Nederland. Vrijdagavond (Maaspoort, 20.00 uur) staat wedstrijd één uit de halve finaleronde op het programma, die tegen Rotterdam Basketball dat de competitie als nummer één afrondde.

Meest bekende namen in de SPM Shoeters-ploeg zijn die van aanvoerder Pim de Vries, Frerik Adriaans, Tom van Haeren en de pas 17-jarige Irfan Ramovic die allen al minuten maakten in de hoofdmacht van de zestienvoudige Bossche landskampioen.

Opmerkelijke speler in de ploeg is verder Kadeem Pantophlet. Hij werd zes jaar geleden met de jeugdploeg van EiffelTowers al eens landskampioen bij de U20’ers en verruilde halverwege zijn stage als speler van de Amerikaanse universiteitsploeg van, de basketbal- voor de voetbalschoenen. Ooit een talentvol speler bij voetbalclub TEC in woonplaats Tiel waagde hij na terugkeer in eigen land vervolgens zijn kansen bij FC Den Bosch maar dat werd mede vanwege een nare hielblessure geen succes. Nu probeert hij via deze weg een contract af te dwingen bij SPM Shoeters voor het volgend seizoen.

De wedstrijd van vrijdagavond is de eerste uit de mini-nacompetitie om de titel van de Dutch Talent League, waarin de Nederlandse Basketball Bond en de Federatie van Eredivisie Basketbalverenigingen samenwerken. In het weekeinde van 16/17 april volgt de return in Rotterdam. De winnaar van deze tweekamp treft vervolgens in de finale Zorg & Zekerheid Leiden dan wel CSE/Landstede Zwolle, de andere twee halve-finalisten in een duel om de nationale titel. 

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!