Jonathon Williams nieuwe forward

03 July 2018

Na het aantrekken van Jessey Voorn en Roel Aarts heeft New Heroes nu de eerste Amerikaan voor het komende seizoen binnen gehaald. Forward Jonathon Williams komt over van het Duitse Hamburg Towers waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. De gelouterde Amerikaan is 28 jaar, 1.98 meter lang en weegt 102 kilo.

Voormalig topscorer Pro A
Williams groeide op in Richmond (Californië)  en droeg de kleuren van het City College van San Francisco en Wagner College in de staat New York. In 2014 begon hij zijn professionele loopbaan in Pro B bij SC Itzehoe. In het seizoen 2015/16 vertrok hij naar Hamburg en inspireerde de Amerikaan het publiek met zijn fysieke speelstijl, met gemiddeld 12,7 punten en 5,5 rebounds in 31 wedstrijden. Dit wekte de interesse van de Kirchheim Knights, waarvoor hij in 2016/2017 gemiddeld 18,4 punten scoorde en topscorer werd van de Pro A. Indrukwekkend was dat Williams dat seizoen in 28 van de 35 wedstrijden minstens 15 punten scoorde. In 2017 besloot hij terug te keren naar Hamburg Towers om daar in 27 wedstrijden gemiddeld 29 minuten en 16.4 punten te laten noteren.

Weet wat er nodig is om te winnen
“Met Williams halen we een gelouterde forward in huis die weet wat er nodig is om te winnen” vertelt Jos Frederiks. “Zijn ervaring in Duitsland gaat ons zeker helpen en met het oog op ons Europese avontuur is dat meer dan welkom” vervolgt Frederiks zijn verhaal. “Jonathon is een sterke forward die zowel op de 3 als de 4 goed uit de voeten kan en scorend vermogen brengt”, besluit hij zijn verhaal.

Kampioenschap en Europa
Jonathon Williams spreekt enthousiast over zijn nieuwe stap: “Het is een mooie kans voor mij om ook in deze competitie mijn kwaliteiten te laten zien” licht Williams vanuit Amerika toe. “Ik heb ontzettend veel zin om in de Maaspoort te gaan spelen, om het Europees avontuur met New Heroes aan te gaan en natuurlijk voor de titel te strijden.”

 

 

Deel deze pagina

tags

2018, aanwinst, foward, Jonathon Williams

Stay in touch with us!