Jos Frederiks doet stap terug

23 August 2018

Jos Frederiks heeft besloten zijn functie bij New Heroes Basketball neer te leggen. De oud-speler en directeur kan, vanwege de groei van Createment, het bedrijf waar hij mede-eigenaar van is, de werkzaamheden niet meer combineren. De afgelopen twee jaar stond Jos, samen met Bob van Oosterhout, aan de basis van de wederopbouw van Nederlands meest succesvolle zaalsportclub. Afgelopen zomer is hij betrokken geweest bij het samenstellen van de huidige selectie.

Het juiste moment
Over zijn aanstaande vertrek vertelt Jos als volgt: “Het komt niet uit de lucht vallen. Sterker nog, Bob en ik bespreken deze stap al geruime tijd. Ons bedrijf maakt grote stappen en ook mijn privéleven vergt aandacht. Toen we twee jaar terug instapten om het Bossche basketball weer op de kaart te zetten was de nood aan de man. Nu kan ik met gerust hart uitstappen. Er staat een stabiele organisatie en ook sportief hebben we hard aan de weg getimmerd. Natuurlijk blijf ik als fan verbonden en zal ik mijn gezicht bij wedstrijden regelmatig laten zien.”

Dankbaar
“Jos is een clubicoon. Eerst als speler, later als directeur en de laatste twee jaar als mede-eigenaar heeft hij het basketball in Den Bosch de afgelopen 20 jaar mede vormgegeven”, begint Bob van Oosterhout. “Vorig jaar gaf hij al aan dat de groeiende werkzaamheden lastig te combineren waren. Ik ben hem dan ook dankbaar dat hij er afgelopen seizoen er alsnog stond. Gekeken naar de sterke groei van de club zullen de werkzaamheden voor Jos zijn functie alleen maar toenemen. Daarom is dit ook het juiste moment om een stap terug te doen. Het staat buiten kijf dat Jos een graag geziene gast blijft in de Maaspoort en dat we hem gepast gaan eren”, besluit Bob.

Kind van de club
Jos maakte in 1993 zijn debuut als speler om vervolgens gedurende zijn carrière 13 seizoenen voor de Bossche topclub uit te komen. In die jaren was hij betrokken bij het veroveren van meerdere bekers en landstitels. In de tijdperken van EiffelTowers en SPM Shoeters was Jos directeur en technisch manager. De afgelopen twee seizoenen heeft meegebouwd aan de club die er vandaag de dag staat.

New Heroes Basketball is zich reeds aan het beraden op hoe de functie van Jos Frederiks ingevuld gaat worden. Hierover wordt in een later stadium gecommuniceerd.

Deel deze pagina

tags

2018, Jos Frederiks

next match
26 January 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!