Jos Frederiks verlaat SPM Shoeters Den Bosch

01 September 2015

Jos Frederiks (39) stopt met zijn werk voor SPM Shoeters Den Bosch. De technisch manager heeft de beslissing genomen omdat hij vindt dat zijn werk bij de huidige kampioen van Nederland erop zit.

"Met een gerust hart"
"Ik heb mezelf de afgelopen jaren met heel veel plezier ingezet voor de club. Ik heb hier hele mooie tijden meegemaakt met de kampioenschappen en het vinden van een nieuwe hoofdsponsor als absolute hoogtepunten. We hebben zowel organisatorisch als sportief een solide basis voor de toekomst neergelegd, waardoor ik met een gerust hart deze stap kan nemen."

Reorganisator
Frederiks ruilde in 2010 zijn spelerstenue in om als algemeen directeur in Den Bosch aan de slag te gaan toen de club in grote –financiële- problemen verkeerde. Hij saneerde en reorganiseerde de club tot de gezonde organisatie die het nu is.

Voordat Frederiks de leiding van de club, waar hij debuteerde in het profbasketbal, in handen kreeg, was hij zeventien jaar Eredivisiespeler en speelde hij vijftien keer voor Oranje.

Het bestuur van SPM Shoeters respecteert zijn keus, maar vindt het tegelijk erg jammer.

"Hij heeft ongelofelijk veel betekend"
Voorzitter Albert Dominicus van SPM Shoeters: "Jos heeft ongelofelijk veel betekend voor deze club en daarmee voor het basketbal in Nederland. De tijd en energie die hij er de afgelopen jaren in heeft gestoken is onmeetbaar. We zullen hem missen, maar de deur staat altijd open en we hebben zijn telefoonnummer."

Sam Jones Sports Director
Het bestuur van de club heeft Coach Sam Jones bereid gevonden de taken van Jos over te nemen in de functie van Sports Director. Hiermee is de continuïteit van de club gewaarborgd.

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!