Knappe inhaalrace brengt helaas geen bekerfinale

14 March 2018

In de 1ste wedstrijd als hoofdcoach voor Jeroen van Vugt leek het er even op dat New Heroes deze avond zou gaan stunten. Halverwege het 3e kwart was de voorsprong 15 punten, werd zelfs even 18 punten, maar in het 4e kwart was het voornamelijk Vette voor ZZ Leiden die ervoor zorgde dat de marge op het eind 8 punten was, 73-65.  Na het verlies in Leiden met 20 punten betekent dat dat ZZ Leiden de bekerfinale zal gaan spelen op 25 maart tegen Donar Groningen.

Intensief spel van beide kanten.
Het eerste kwart waren beide ploegen prima aan elkaar gewaagd. Dit was ook deze avond het kwart met de hoogste score (26-23). De intensiteit was aan beide kanten hoog wat ook resulteerde in vele persoonlijke fouten. Worthy de Jong liep bijvoorbeeld in dit kwart al tegen 3 fouten op ook Kherrazi moest een paar keer aan de noodrem trekken. Oudendag opende met een hookshotje, meteen gepareerd door de gelijkmaker van de Jong. Kherrazi zette ZZ Leiden op voorsprong, maar Sherrill dacht daar even anders over. Zijn driepunter betekende 5-4, gevolgd door een prima steal van Mike Miklusak. Pim de Vries zijn driepunter zette 8-4 op het bord waarna ZZ Leiden via de Jong en 2 vrije worpen van Olah weer langszij kon komen. Weer was het Keshun Sherrill, de topscorer van deze avond met 31 punten, die New Heroes aan de leiding bracht. Beide ploegen hielden elkaar daarna prima in evenwicht en na iets meer dan 5 minuten stond er een 13-13 score op het bord. De felheid in de aanval bij New Heroes noopte Kherrazi er toe om 2 persoonlijke fouten in een tijdsbestek van 11 seconden te pakken. Balverlies aan de kant van New Heroes  plus (discutabele) goaltending gaf Olah de kans om ZZ Leiden naar 13-15 te tillen.  Wessels trok de stand met 2 vrije worpen weer gelijk, maar een bommetje van De Jong zette ZZ Leiden op 15-18. Miklusak en Carey kopieerden dat en New Heroes kwam op een 21-18 voorsprong. De Randamie deed ook even mee aan het driepuntsfestijn en daarna liet ook Sherrill zien dat hij er wel trek in had. Zijn 8ste punt betekende een 24-21 voorsprong New Heroes. Love deed nog wat terug, 24-21. Na de 3e P van de Jong mocht Wessels 2x aanleggen van de vrije worp lijn, alleen liet hij dit buitenkansje aan zich voorbij gaan. Sherrill sloot daarna het kwart af op 26-23.

De helft zit erop!
Zoveel er gescoord werd in het 1ste kwart, zo weinig gebeurde dat in het 2e. Met 16-10 ging ook dit kwart naar New Heroes dat zo bij de rust met 42-33 aan de leiding ging. Vette en Love tekenden voor de eerste scores dit kwart, 26-27. Akerboom pakte de voorsprong weer terug, maar die ging even snel via Ververs weer terug naar ZZ Leiden. Het bleef even stuivertje wisselen totdat Sherrill en Oudendag de score op 34-31 brachten. Op dat moment, met nog een kleine 4 minuten op de klok stokte de score bij ZZ Leiden. Men kwam in het slot van dit kwart niet verder dan 2 rake vrije worpen van Ververs. New Heroes zette daar scores tegenover van Sherrill, Miklusak en een heerlijke dunk van Norville Carey. De and one die daarop volgde ging feilloos raak en New Heroes ging de rust in met een 42-33 voorsprong. De helft van de missie geslaagd!

Puntje voor puntje naar voorsprong
Die missie ging in het 3e kwart gewoon verder. Milusak opende voor 44-33. De Jong met een steal en score zette ZZ Leiden op 44-35, maar Oudendag bracht de marge weer naar 11. Voorn scoorde een van zijn weinige puntjes deze avond, waarna Sherrill met een and one New Heroes naar een voorsprong van 12 bracht. Puntje voor puntje sloop New Heroes naar de gevraagde 20 punten voorsprong toe. Toen Kherrazi de vrije worpen begon te missen, New Heroes een 7-0 run plaatste en daarna Carrington Love ook zijn vrije worpen niet raakte, was het ineens door een score van Wessels 58-40. Het momentum lag volledig bij New Heroes. Love miste weer 1 van de 2 vrije worpen, maar hij pakte heel scherp zijn eigen rebound en wist daarna de score naar 58-43 te brengen. Sherrill bracht de marge weer naar 18 en de Maaspoort ging dubbel en dwars achter de ploeg staan. Worthy de Jong ging op dat moment met zijn 4e persoonlijke fout naar de kant en de aanval daarna van ZZ Leiden werd weer (deze keer nog discutabeler) goedgekeurd omdat het blok van New Heroes weer niet rechtmatig bleek te zijn. Goaltending nr 2. Het leek er even op dat die beslissing ZZ Leiden weer wat energie gaf. Na 2 benutte vrije worpen van Norville Carey zette Carrington Love met een driepunter en 2 rake vrije worpen de 63-50 stand op het bord.

New Heroes komt net tekort
In kwart 4 was het Sherrill die de 15 punten grens weer aantikte, 65-50. Het curieuze daarna was dat New Heroes ineens bijna 4 minuten niet aan scoren toekwam. Bij de gasten uit Leiden wist Vette dat wel te doen. Zijn 6 punten op rij brachten ZZ Leiden terug naar 9 punten achterstand. Oudendag scoorde 1 op 2 vanaf de vrije worp lijn, Wessels scoorde prachtig op aangeven van Carey en Kherrazi voor ZZ Leiden deed dat met nog 4 minuten te spelen ook. Het verschil was 10 punten, maar nog gaf New Heroes zich niet gewonnen. Met nog 2 minuut 30 te spelen was de stand 71-60 in het voordeel van New Heroes. Een ongelukkige val van Miklusak en Sherrill betekende dat laatstgenoemde strompelend en hinkend de bank opzocht. Heel even keek men verschrikt op in de Maaspoort, maar toen Sherrill 15 seconden later weer het veld betrad en meteen de 73-60 (en zijn 31ste punt) liet aantekenen veerde het publiek nog een keer op. De laatste 2 minuten gingen in met een score van Kherrazi voor 73-62 en in het restant kwam alleen ZZ Leiden nog aan scoren toe via vrije worpen van Carrington Love.

Een moegestreden New Heroes pakte een mooie overwinning met 73-65 op ZZ Leiden. Helaas was het niet genoeg om de finale van het bekertoernooi te bereiken. Topscorer deze avond werd, zoals gezegd, Keshun Sherrill met 31 punten, gevolgd door Miklusak met 15. Carey kwam tot 8 punten en 5 rebounds terwijl Oudendag 7 punten scoorde en 7 rebounds onder de borden wegplukte.

Eerstvolgende wedstrijd voor New Heroes is, als alles goed is, op 22 maart thuis tegen Donar. Een en ander is nog afhankelijk van het (eventuele)  Europees speelschema van de Groningers. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur in de Maaspoort.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, beker, New Heroes, ZZ Leiden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!