New Heroes verslaat BK Pardubice

07 November 2018

Gemakkelijk ging het niet deze avond, maar uiteindelijk wist New Heroes na hard werken een zwaarbevochten overwinning mee naar huis te nemen vanuit Pardubice. Met 64-68 blijft New Heroes in poule D nog meedoen om de bovenste plekken, al zal het om verder te willen gaan de resterende 2 wedstrijden tegen Ironi Ness Ziona (thuis) en Avtodor Saratov (uit) moeten winnen.

Gehavend team
In de eerste wedstrijd tegen BK Pardubice had de ploeg van coach Skelin weinig moeite met de Tsjechen. Sinds die tijd zijn er wat blessures bijgekomen en zodoende moest de ploeg vandaag aantreden zonder Steven Cook en Jonathon Williams. Ook Stefan Wessels bleef nog achter in Den Bosch, waardoor de rotatie voor de ploeg behoorlijk minder werd. Desalniettemin startte de ploeg voortvarend en stond het halverwege het kwart met 8-13 voor. Payton Henson (11 punten, 9 rebounds in bijna 38 minuten) gooide er een driepunter in en Devon van Oostrum tekende daarna voor 11-18. New Heroes sloot uiteindelijk het kwart af met een 13-19 voorsprong.

Rusten met voorsprong 
Ook het tweede kwart kwam New Heroes goed voor de dag en pakte dit kwart met 16-17. Via goede scores van Sherrill en Voorn kwam New Heroes na bijna 4 minuten in dit kwart op een 17-26 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bosschenaren. BK Pardubice stond niet toe dat New Heroes het gaatje verder kon uitbreiden en kwamen terug tot 25-28. Bouwknecht en Oudendag brachten de marge terug tot 7, 25-32, maar BK Pardubice knokte zich terug tot 29-32.  De eerste helft werd afgesloten door een ‘driepuntsbuzzerbeater’ van Voorn, die ook nog een bonus vrije worp mocht nemen. Door deze 4 puntsscore kon New Heroes de kleedkamer opzoeken met een 29-36 ruststand.

BK Pardubice sterk uit de kleedkamer
Na de rust was BK Pardubice de betere van de twee. Niet dat het verschil ineens zo groot was, maar de thuisploeg pakte dit kwart wel met 14-12 en je kon aanvoelen dat er nog meer in het vat zat bij de Tsjechen. BK Pardubice mocht openen, maar via een vrije worp van Sherrill en een score van Aarts (assist Sherrill) liep New Heroes naar 31-39. McCaughey mocht voor BK Pardubice een lay-up verzilveren, maar daarna ging er bij BK Pardubice niet zoveel meer goed. New Heroes scoorde nog via Sherrill en van Oostrum, maar vervolgens deelde men even mee in de malaise van BK Pardubice. Over en weer werden er kansen gemist en pas 3 minuten later was het Roel Aarts die New Heroes weer op het scorebord knalde, 33-46. BK Pardubice realiseerde zich ineens weer wat er op het spel stond, en via een 10-2 run werd het kwart afgesloten met 43-48.

De eerste minuten van het laatste kwart hield New Heroes de voorsprong prima vast. Bij 48-54 beging New Heroes een 8 seconds violation en even daarna kwam BK Pardubice met een driepunter op 51-54. Het bleef een wedstrijd van bloed, zweet en tranen en beide ploegen hadden weer even moeite het netje te vinden. Payton Henson maakte met een steal en aansluitende dunk daar een einde aan, 51-56. Even later kwam BK Pardubice op gelijke hoogte, 56-56, maar New Heroes stond niet toe dat ze ook nog de voorsprong in deze wedstrijd zouden pakken. Sherrill scoorde een and one en een heerlijke dunk van van Oostrum via de baseline (assist Henson) gaven de ploeg weer een voorsprong van vijf punten.

Overwinning op karakter 
BK Pardubice bleef knokken, maar New Heroes knokte in deze (eind)fase net even wat harder. Via een and 1 van van Oostrum, die deze avond goed was voor 17 punten in 34 minuten, kwam New Heroes, met nog 44 seconden te spelen op 61-66. Over en weer werd er balverlies geleden en na een inworp van Henson ontfutselde BK Pardubice de bal bij New Heroes. Met nog 6 seconden op de klok gooide Donovan Jackson BK Pardubice met een driepunter naar 64-66. Een seconde later maakte diezelfde Jackson een fout op van Oostrum die daarna vanaf de vrije worp lijn niet faalde, 64-68. New Heroes trok de overwinning over de streep en kan zich nu opmaken voor de laatste 2 wedstrijden in deze poule.

Komende woensdag staat de volgende Europese wedstrijd op het programma, tegen Ironi Ness Ziona, kaarten scoor je hier.

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!