Jessey Voorn tekent voor 2 jaar bij New Heroes

16 June 2018

De komende 2 jaar zal Jessey Voorn te bewonderen zijn in het rood van New Heroes Basketball. De shooting guard komt over van ZZ Leiden waarmee hij het afgelopen seizoen nog de finale haalde tegen Donar.

De overstap
Jessey keek bij het maken van zijn beslissing niet naar afgelopen seizoen, maar naar potentie. “We hebben met Leiden inderdaad een beter jaar gehad dan New Heroes” vertelt Voorn. “In de finale liepen we helaas tegen een muur en de 2e plaats was het hoogst haalbare voor Leiden afgelopen seizoen. Mijn keuze voor New Heroes komt voort uit het feit dat ik echt van overtuigd ben van de groei en potentie van de club en organisatie. New Heroes toont op alle vlakken erg veel ambitie en dat spreekt me enorm aan.“

Voordat de deal aan de buitenwereld bekend gemaakt werd, was er natuurlijk al veel speculatie over zijn rol het komende jaar. Voorn zou wel “even” de plek van Akerboom jr als schutter overnemen werd er al verteld. Zorgt dat extra druk bij de 28 jarige international? “Nee, ik presteer het beste onder druk” laat Voorn weten. “Ik vind mezelf ook niet een type speler als Akerboom, hij is een klasse apart. Ik zal met mijn eigen stijl en beleving de fans proberen te overtuigen van mijn kunnen.”

Orange Lions
De komende periode zal Voorn nog vooral bezig zijn met het NMT. “Het is altijd een eer om voor het NMT uit te komen. Ik doe dit ook met plezier en trots” Gevraagd naar hoe hij zich ziet in Oranje met zijn ervaring vertelt hij: “Er zijn een hoop ervaren spelers in dit team die elkaar versterken. Ik noem mezelf nog geen veteraan, maar heb wel wat ervaring. Ik werk graag met de jongere spelers en help ze waar ik helpen kan”

Voor het seizoen begint zal Voorn de overstap maken naar het zuiden en een huis zoeken in en rondom Den Bosch. “Het is niet te doen om 2x per dag te trainen en dan op en neer rijden vanuit Amsterdam. Dat is verre van ideaal voor je rust. Daarom zal ik de stad Den Bosch de komende 2 jaar goed leren kennen en alle foodspots ontdekken, want ik ben een liefhebber van eten”

Warm welkom
Natuurlijk bleef de komst van Voorn naar New Heroes bij de fans niet onbetuigd: “Er zijn al een hoop fijne en warme berichten mijn kant op gekomen van de fans, dat doet me goed! Ik hoop dat de supporters ons nieuwe team massaal zullen steunen het aankomende seizoen!”

Jessey Voorn is de eerste nieuwe aanwinst het seizoen 2018/2019 voor het team van coach Poropat. De selectie bestaat voorlopig, buiten Voorn, uit Wessels, Bouwknecht, Oudendag, en van den Elzen, die allemaal nog doorlopende contracten hebben.

 

Deel deze pagina

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!