Op naar de halve finale!

01 February 2018

Ook de 2e wedstrijd in de kwartfinale van de beker werd door New Heroes omgezet in een overwinning. Waar de thuiswedstrijd al met 85-58 werd gewonnen deed New Heroes het in Leeuwarden via 49-84 nog een keertje dunnetjes over.  Topscorer aan de kant van New Heroes was dit keer  Mike Miklusak met  25 punten en 8 rebounds, gevolgd door  Norville Carey ( 15 punten, 12 rebounds)  en  Stefan Wessels met 13 punten.  De ploeg trad aan zonder de nog geblesseerden  Marshall en Bleeker, bij de thuisploeg ontbrak Lietmeijer.

Stroef begin aan beide kanten
Het begin van de wedstrijd was wat stroef. New Heroes kwam pas halverwege het 1ste kwart op het scorebord door Mike Miklusak (fieldgoal en driepunter) en Stefan Wessels.  Een buzzerbeater van Bouwknecht vanaf de middenlijn aan het einde van het eerste kwart betekende een 14-21 voorsprong voor New Heroes in het Kalverdijkje.

New Heroes ging in het 2e kwart verder op zoek naar een grotere voorsprong. Dat lukte redelijk, al was het spel van beide kanten niet spectaculair om te zien.  Aris zag er blijkbaar geen heil in en New Heroes wist dat de buit al binnen was. Na 4 minuten spelen was het 20-35 en halverwege de wedstrijd was de stand 22-42 en konden beide clubs de kleedkamer opzoeken.  Aanvallend kwam Aris er niet door getuige de 2 punten in de laatste 6 minuten van het tweede kwart.  Mike Miklusak kwam al tot 13 punten, Norville Carey noteerde 9 punten en Kees Akerboom  (die sterk speelde) kwam tot 7 punten deze eerste helft.

Zakelijke winst brengt plek in halve finale
In het derde kwart blijft New Heroes doordrukken. Via de kwartstand 13-25 loopt New Heroes uit naar 35-67. Voor zover de wedstrijd al niet gespeeld was is dat nu zeker het geval.  Halfweg het 4e kwart is de stand 40-76. Aris krijgt geen voet aan de grond en New Heroes speelt de partij, met het oog op de komende wedstrijdreeks,  zakelijk uit. Het restant van dit kwart houden de ploegen elkaar in evenwicht wat resulteert  in een 49-84 eindstand.  Na Landstede Zwolle en ZZ Leiden is New Heroes dus de 3e club die zich plaatst voor de halve finale in deze bekercompetitie. De 4e club komt uit de ontmoeting tussen Racing Beverwijk en Donar . 

Deel deze pagina

tags

Beker, Aris Leeuwarden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!