Kwartfinale beker: Tweeluik vs Aris Leeuwarden

15 January 2018

Na de overwinning op Apollo Amsterdam afgelopen week staat een week later de volgende ronde voor het bekertoernooi alweer voor de deur. In dit tweeluik in de kwartfinale is Aris Leeuwarden de tegenstander van New Heroes. In de competitie heeft de ploeg van coach van den Bosch nog niet kunnen overtuigen tegen New Heroes. In Den Bosch verloor men met 47-88 en in de thuiswedstrijd werd het 99-48.

Aris Leeuwarden
Aris Leeuwarden bereikte de kwartfinale door BV Groningen (promotiedivisie) te verslaan met 57-86. Peterson, Lietmeijer en Kratch tekenden die wedstrijd ieder voor 17 punten. Of Lietmeijer (blessure) deze wedstrijd weer mee kan doen blijft een vraagteken. Met Mladenovic weer terug bij de noorderlingen ging het voor de club afgelopen weekend al een stuk beter en kon men Zorg en Zekerheid Leiden 3 kwarten prima bijbenen.

New Heroes
Apollo Amsterdam was het slachtoffer van de dadendrang van New Heroes in de 8ste finale van dit bekertoernooi. Met 58-104 hadden de Amsterdammers geen schijn van kans tegen de ontketende Heroes. Nadat vorig jaar de halve finale het eindpunt was voor New Heroes wil men dit jaar natuurlijk weer een gooi doen naar de beker.

De laatste keer dat New Heroes de beker won (totaal 7 x winst, 10 x finalist) was in het jaar 2015-2016, toen nog onder de naam SPM Shoeters en met coach Jones. Zorg en Zekerheid Leiden leek deze wedstrijd te gaan winnen door een score van Kherrazi, maar op basis van tv beelden bleek dat zijn schot buiten de tijd was losgelaten. Derhalve ging de overwinning naar Den Bosch en werd het een van de memorabelste bekerfinales sinds tijden.

Aanstaande dinsdag zal Marcel Aarts weer zijn rentree maken in de Maaspoort. Als dat al niet genoeg reden is om te komen dan zijn er voor aanstaande dinsdag ook nog gereduceerde toegangsprijzen. Voor maar €2,- krijgt u al toegang tot de Maaspoort om deze wedstrijd te kunnen bezoeken. Samen zorgen we 16 januari voor een bruisende Maaspoort! Tickets zijn hier te koop.

Deel deze pagina

tags

Beker, kwartfinale, Aris Leeuwarden, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!