Landstede Zwolle kaapt overwinning weg in Den Bosch

28 March 2018

Waar in Leeuwarden een slecht eerste kwart nog kon worden rechtgezet was dat tegen Landstede Zwolle in het 3e kwart niet het geval. Via een 11-25 kwartstand kwam Landstede Zwolle terug van een achterstand van 16 punten tot 2 na het 3e kwart.  Tot overmaat van ramp voor alles wat Den Bosch was kon Landstede, door een benutte vrije worp van Gregory in de laatste 9/10 van een seconde van de wedstrijd, ook de overwinning mee naar Zwolle nemen, 68-69.

Voortvarend begin
Wie anders dan Sherrill opende de score voor New Heroes. Miklusak bracht de score met een driepunter en score naar 7-3 voor New Heroes. De intensiteit in dit eerste kwart zal coach Jeroen van Vugt deugd hebben gedaan.  Halverwege het kwart was de stand 15-10, even later zorgde Sherrill met een bommetje voor 18-10. Landstede deed in de persoon van Dahlman wat terug, 18-12, vervolgens verzuimde Schilder om de marge naar 4 te brengen door 2 vrije worpen te missen. Norville Carey bracht de voorsprong naar 6 punten, waarna de topscorer van Zwolle dit seizoen, Gregory, de 20-14 op het bord gooide. Met nog 2 minuten op de klok maakte Malik Morgan ook zijn thuisdebuut voor New Heroes. Bouwknecht zette zijn goede reeks van de laatste week door en scoorde met zijn driepunter de 23-16, meteen gevolgd door een heerlijke assist op Bleeker die met een alley-oop de voorsprong naar 25-16 bracht. Landstede kon alleen wat terug doen via 2 vrije worpen van House, waarna Carey en Bouwknecht (driepunter) de stand aan het eind van Q1 op 30-18 bepaalden.

Sterk New Heroes zet Zwolle op achterstand
In kwart twee opende Olaf Schaftenaar met een driepunter, maar Bouwknecht pareerde met 2 scores op rij, waaronder weer een driepunter. Een half minuutje later liet Malik Morgan even zijn klasse zien. Met een mooie spin-move scoorde hij 37-22 om even later met een mooie assist Oudendag in staat te stellen om te scoren.  Ralf de Pagter gooide er een driepunter in, waarna Akerboom dat ook deed voor New Heroes, 42-25.  Gregory bleef scoren voor Landstede (16pnt) waar Oudendag en Miklusak (steal en dunk) dat deden voor New Heroes.  Vanaf de vrije worp lijn scoorde House 1 uit 2 en Schaftenaar bracht de marge naar 16 punten achterstand voor Landstede, 46-30. Een floater van Sherrill bracht New Heroes riant aan de leiding, het slot van dit kwart was voor Gregory die het kwart afsloot met 2 rake vrije worpen. Beide ploegen zochten met een stand van 48-32 de kleedkamers op.

Geen antwoord op sterker spel van Landstede Zwolle
Na de rust schroefde Landstede Zwolle de verdediging op Miklusak en Sherrill vakkundig op. Waren ze beide voor rust goed voor respectievelijk 9 en 7 punten, na rust produceerden ze nog maar ieder 2 punten. New Heroes had even geen antwoord op dit spel van Zwolle getuige het slechte 3e kwart waar Landstede met 11-25 heer en meester was. Vlak voor het einde van het kwart stond het 57-57 en het was aan Wessels te danken dat New Heroes toch nog met een voorsprong aan het 4e kwart kon beginnen. In de laatste minuut was hij belangrijk met een score, een steal en een defensief blockshot.  

Ook in het laatste kwart was het voor New Heroes zoeken naar het juiste spelpatroon. Oudendag gaf New Heroes nog wel wat lucht, 61-57, Dorsey-Walker produceerde een bommetje voor Landstede, maar Oudendag wist nog steeds de score voor New Heroes aan de goede kant te houden. Landstede gaf zeker niet op, kwam tot 63-62 en de schotpoging van Wessels daarna kenmerkte eigenlijk het hele 4e kwart. Via de ring rolde de bal eruit en met nog 7 minuten op de klok leek dat wel de voorbode voor wat komen zou. Pim de Vries bracht New Heroes met een driepunter nog naar 66-62, maar Gregory antwoorde ook meteen met een driepunter.  Twee vrije worpen van Dahlman brachten Landstede voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd, 66-67.  Dat duurde welgeteld 24 seconden, daarna was het Carey die New Heroes op 68-67 bracht. Een rake vrije worp van Dahlman trok de stand weer gelijk, en met nog 30 seconden op de klok leek de wedstrijd op een verlenging af te gaan. New Heroes scoorde niet in de laatste aanval, rebound Zwolle en met nog 0.09 seconde op de klok krijgt Bouwknecht een fout tegen. Gregory benut dit buitenkansje maar al te graag en zorgt er zo voor dat Landstede met 2 punten in de knip de thuisreis kan aanvangen.

Eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 31 maart. We krijgen dan ZZ Leiden op bezoek. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur in de Maaspoort.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, New Heroes, Landstede Zwolle, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!