Let's get this show on the road!

08 October 2017

Bekende gezichten
Na een rumoerige zomer in Weert is het dan toch gelukt. Met een nieuwe naam, Basketball Academie Limburg, een nieuw logo en vele nieuwe spelers komt Weert ook dit jaar weer in de DBL uit. Grootste aderlating voor de ploeg lijkt het vertrek van Jeroen van Vugt. Toch jaren de spelmaker van de ploeg uit Weert en nu assistent coach van New Heroes. Den Bosch zal morgen vele bekende gezichten tegenkomen in Weert. Onder andere Yarrick Brussen, Irfan Ramovic en Wietze Nossek speelden vorig seizoen nog in Den Bosch.

Team om rekening mee te houden
Ondanks de vele jonge basketball talenten zal Weert ook dit jaar weer laten zien zijn mannetje te staan. In de voorbereiding waren de resultaten hoopgevend voor coach Radenko Varagic, die afgelopen zomer besloot zijn verblijf in Weert met 5 jaar te verlengen. Tegen Gembo Borgerhout werd met 5 puntjes verschil verloren, AB Contern won met 6, Leiden met 5 en Rotterdam met 3 punten. Geen uitslagen waarvan je zegt dat ze zijn weggespeeld. Met nog wat meer voorbereiding en wat scherpte zouden de mannen van Varagic dit jaar wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.

Nieuw team
Den Bosch haalde de Amerikanen Miklusak, Sherrill en Marshall, alsmede Carey, Oudendag en Bleeker. Samen met Wessels, Akerboom, De Vries, Bouwknecht en Van den Elzen (eigen jeugd, 1ste profcontract) zullen zij dit jaar de strijd aangaan om het kampioenschap.

De voorbereiding van New Heroes verliep via vele Duitse clubs en 1 Belgische. De eerste wedstrijd in Aalst (B) tegen Okapi Aalster werd met 76-84 gewonnen, waarna er verliespartijen volgden tegen Gladiators Trier, MPL Academics Heidelberg (2x), Rasta Vechta en EWE Baskets Oldenburg. Allen zeer nuttige oefenwedstrijden waarin coach Poropat zijn spelers al flink aan het werk zette. De afsluitende preseason game tegen Landstede Zwolle werd met 58-65 gewonnen.

Start van de competitie
Voor New Heroes begint morgenavond om 20.00u de competitie in Sporthal Boshoven te Weert. Weert heeft er al de wedstrijd tegen Leeuwarden opzitten met een 80-96 verlies als resultaat. Ze zullen er morgen alles aan willen doen om de 2e thuiswedstrijd in winst om te zetten.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijd, competitie, Weert, voorbeschouwing

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!