Luchtmacht bijna compleet met komst Bleeker

30 June 2017

Kevin Bleeker (24 jaar, 2.08m) kiest voor New Heroes. De center tekent een contract voor één seizoen met de optie voor een extra jaar. De tienvoudig international begon als pupil bij BV Noordkop om vervolgens naar Amerika te vertrekken. Vijf jaar lang speelde hij voor het Canisius College. Afgelopen seizoen speelde hij bij het Spaanse Basket Navarra Club dat uitkomt in de Liga Española de Baloncesto.  

Bleeker kwam reeds tienmaal uit voor het Nederlands team en was onderdeel van de selectie die zich voor het eerst sinds 25 jaar plaatste voor het EK. Met u18 (‘11) en u20 (‘13) was Bleeker ook op EK’s actief.

Tijd om mijzelf in Nederland te laten zien

Gevraagd naar zijn keuze voor New Heroes duidt Bleeker het als volgt: New Heroes is een grote club, ik ben klaar om voor de prijzen te spelen en na 6 jaar wil ik mijzelf in Nederland laten zien. Ik volg de ontwikkelingen in Den Bosch al een poos en na de komst van Silvano Poropat was ik helemaal overtuigd. De ervaringen in Amerika en Spanje hebben mij veel gebracht, maar ik ben verre van uitgeleerd. Onder deze trainer kan ik mij verder ontwikkelen.”

Center met een goed schot

Jos Frederiks is enthousiast over de aanwinst. “Kevin is een speler waar veel rek in zit, maar die ook direct impact gaat hebben op wedstrijden. Hij is sterk onder de basket en kan met zijn goede schot ‘naar buiten stappen’ om te schieten. Verder kan hij ook als power forward uit de voeten. Wat daarnaast voor hem spreekt, is dat hij net zoals oud-speler Frank Turner zijn opleiding bij het Canisius College genoot.”

Bleeker is de 7e vastgelegde speler voor aankomend seizoen. Het team van Silvano Poropat werd eerder versterkt met Akerboom, Wessels, Oudendag, Bouwknecht, De Vries en Van der Elzen.  

NH Bleeker bekendmaking 1200x628 V2 tekst kleiner v2

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!