Marcel Aarts blijft + een nieuwe assistent coach!

11 September 2015


SPM Shoeters heeft het team voor komend seizoen compleet. Routinier Marcel Aarts (foto links) heeft voor één jaar bijgetekend. Matthew Otten (foto rechts) wordt de nieuwe assistent van hoofdcoach Sam Jones.

'Normaal gesproken laatste seizoen'
Voor Marcel Aarts (32 jaar) wordt het zijn veertiende seizoen in de Eredivisie en normaal gesproken zijn laatste. "Ik ben op een leeftijd aangekomen dat ik moet nadenken over andere zaken dan basketbal, het is mooi dat ik in Den Bosch de kans krijg om mijn carrière af te sluiten en ik besef dat mijn rol anders wordt."

'Eerste seizoen als assistent coach'
Matthew Otten (34 jaar) was vorig seizoen nog speler in Rotterdam en gaat bij SPM Shoeters de eerste stappen in zijn trainerscarrière zetten. Otten speelde na zijn collegeperiode in Amerika in onder andere Engeland en Zwitserland. In Nederland werd hij in 2010 kampioen met Groningen.

Ook Sander van der Holst blijft aan de club verbonden. Hij zal zich komend seizoen volledig gaan richten op de SPM Shoeters Basketball Academy.

Late start
SPM Shoeters begint pas volgende week als laatste club in de Eredivisie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vier spelers en hoofdcoach Sam Jones waren namelijk nog met het Nederlands basketbalteam actief op het Europees Kampioenschap.

De selectie van SPM Shoeters bestaat uit elf Nederlandse spelers en de Canadese Serviër Dejan Kravic.

26 september vindt de jaarlijkse fandag plaats. Op 4 oktober is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Landskampioen SPM Shoeters ontvangt dan in de Maaspoort bekerhouder Donar in de strijd om de Supercup.

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!