March Madness!

12 March 2018

MARCH MADNESS!
Aan de overkant van de oceaan is in de NCAA Division March Madness begonnen. In ons eigen kikkerlandje lijkt het daar ook wel een beetje op. Dinsdag 13 maart speelt New Heroes alweer de 5e wedstrijd in 10 dagen en daarmee zijn we er nog niet deze maand.

ZZ Leiden zal vol vertrouwen afreizen naar Den Bosch voor deze 2e wedstrijd in de halve finale van de NBB Beker. Met 20 punten voorsprong overgehouden aan de 1ste wedstrijd zal het New Heroes zijn die de wedstrijd moeten maken en vol op de aanval moeten spelen om deze kloof te dichten. 

Hoewel er in Leiden de eerste 3 kwarten niet al teveel aan de hand was ging het in het 4e kwart dan compleet mis.  Nadat New Heroes via een sterk 2e kwart ( 11-25) een 27-37 voorsprong had genomen bij rust was het daarna een compleet ander spelbeeld. Men hield de voorsprong nog wel vast tot het eind van kwart 3 ( 46-51) maar daarna was het ZZ Leiden die de wedstrijd dicteerden. Met name de Jong (17 van zijn 19 punten scoorde hij in Q4) liet zich niet onbetuigd en New Heroes liet zich naar de slachtbank voeren. Tot overmaat van ramp liep coach Poropat tegen 2 technische fouten op en moest hij de zaal verlaten. Wat daarna gebeurde is bekend, de strafzaak heeft plaatsgevonden maar de uitkomst is ten tijde van dit schrijven nog niet bekend.

Tot zover het verleden. New Heroes zal er dinsdag alles aan doen om die achterstand ongedaan te maken, want zoals Oudendag ook al zei na de wedstrijd tegen Den Helder Suns: “ Het is nog niet voorbij. We weten dat 20 punten goedmaken heel lastig is, maar we moeten het onmogelijke mogelijk maken dinsdag en daar gaan voor”.  De afgelopen twee wedstrijden, tegen Den Helder Suns en Forward Lease Rotterdam, waren voor de ploeg mooie gelegenheden om toe te werken naar dit spektakelstuk.  

Waar New Heroes beide laatste partijen won was dat voor ZZ Leiden niet het geval.  In Leeuwarden trok men nog net aan het langste eind (72-81) een paar dagen later in eigen huis had men geen schijn van kans tegen Donar Groningen, 61-85.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, beker, New Heroes, ZZ Leiden, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!