Moeizame, maar noodzakelijke overwinning op Aris Leeuwarden

04 February 2018

De 5e ontmoeting met Aris Leeuwarden dit seizoen betekent ook even zoveel overwinningen. Na de eerdere 4 overwinningen  was dus ook wedstrijd nummer 5 een prooi voor New Heroes . Zo makkelijk als de laatste duels ging het niet, Aris kwam veel  beter voor de dag dan de voorgaande onderlinge duels, maar overwinning nummer 11 op rij is een feit voor New Heroes. De Friezen mochten heel even denken aan een stuntje, maar uiteindelijk bleef de overwinning met 90-79 toch in Den Bosch. Topscorer aan de kant van New Heroes was Keshun Sherrill met 24 punten, gevolgd door Miklusak met 20 en Wessels met 19 (9 rebounds).  Anthony Marshall bleef bij New Heroes nog aan de kant en bij Aris is het nog steeds Lietmeijer die de ziekenboeg bevolkt.

Mike on fire
Dat Miklusak goed in vorm is zal geen nieuws meer zijn. Het begin van de wedstrijd was dan ook voor hem.  Hij zorgde er eigenhandig voor dat New Heroes binnen 2,5 minuut een 7-0 voorsprong had. Dat verschil bleef het hele eerste kwart intact. New Heroes liep even uit naar 10 punten, maar Kumelis en Kratch brachten het verschil weer terug tot 6. Laatste score van dit kwart was voor Norville Carey  waardoor New Heroes na 10 minuten met 22-14 aan de leiding ging. 

Aris krabbelde in het begin van kwart 2 iets terug van de achterstand. Bunschoten en Blackman brachten Aris tot 4 punten van New Heroes, maar Miklusak tekende meteen daarna met zijn 2e driepunter voor de 25-18.  Een heerlijke steal, gevolgd door een dunk van dezelfde Carey gaf New Heroes iets meer lucht, 27-18. Aris liet zich in het begin van deze wedstrijd zeker niet wegspelen en er was de ploeg alles aan gelegen om in Den Bosch een mooi resultaat neer te zetten. Blackman ging voorop in de strijd, maar hij liep in zijn ijver tegen een technische fout aan. De vrije worp was niet aan Akerboom besteed maar het aansluitende balbezit (zijkant) voor New Heroes resulteerde even later wel in prima dunk van Bouwknecht, 32-22.  Om en om scores van New Heroes en Aris tilden de stand naar 42-32. Een rake vrije worp van Oudendag zette de 43-32 ruststand op het bord.

Spannend tot het einde
Na de rust bracht Aris het verschil van 11 punten in drie en een halve minuut terug tot 4, 48-44. Blackman, van der List en Mladenovic tekenden daarvoor en coach Poropat was genoodzaakt om een time out aan te vragen.  Meteen daarna liep New Heroes iets verder weg via Wessels en Miklusak, maar het waren weer Mladenovic en Kratch die Aris nog steeds in de race hielden.  Met nog 3.42 op de klok was het verschil weer teruggebracht tot 4, 56-52. Wessels zorgde met een dunk voor wat vuurwerk, helaas sloeg dat nog niet over op de ploeg.  Keshun Sherrill  zorgde met 5 punten op rij voor de 63-55 voorsprong voor New Heroes, maar het was weer Blackman ( 32 punten deze wedstrijd) die Aris in het spoor van New Heroes hield, 63-60.  Wessels en Bouwknecht voor New Heroes, 67-60, maar het kwart werd afgesloten met een score van Kumelis (goaltending Norville Carey).

Bouwknecht en Sherrill gaven New Heroes in het begin van Q4 weer wat lucht, 72-62, maar, en dat zal geen verrassing zijn, Blackman bracht het verschil weer terug tot 6 punten met 2 scores op rij.  Het spel golfde op en neer. New Heroes kon niet echt afstand nemen van Aris, maar Aris was ook niet niet bij machtte om het gaatje definitief te dichten. Het verschil bleef schommelen rond de 6 punten totdat Sherrill met zijn driepunter, en 18e punt van de wedstrijd, er 84-77 van maakte.  Even later mocht Sherrill naar de vrije worp lijn en kon van der List naar de kant met zijn 5e persoonlijke fout. Welgeteld 5 seconden later mocht ook Wessels met 5 persoonlijke fouten gaan zitten en kon Kratch 2x aanleggen vanaf de vrije worp lijn voor 86-79. Twee vrije worpen en een score van Sherrill bepaalden uiteindelijk de eindstand op 90-79.  Een moeizame overwinning voor New Heroes dat nu een weekje rust heeft omdat de wedstrijd tegen Donar op donderdag de 8ste is komen te vervallen. Eerstvolgende wedstrijd is nu op 10 februari, uit tegen ZZ Leiden, donderdag 15 februari staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Apollo Amsterdam. 

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, Aris Leeuwarden, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!