New Heroes begint goed aan oefenprogramma

03 September 2017

New Heroes heeft in Aalst (B) laten zien dat het nieuwe seizoen mag beginnen. Natuurlijk is dit nog maar de eerste oefenwedstrijd en zijn beide ploegen nog in opbouw naar het seizoen toe maar de 76-84 overwinning op Okapi Aalstar is alvast een mooie opsteker voor de ploeg van coach Poropat.

Miklusak en Sherrill “on fire”
New Heroes speelde deze wedstrijd nog zonder Anthony Marshall. De Amerikaan is nog niet speelgerechtigd, maar kon wel rekenen op een warm applaus van de supporters van zijn oude club. Direct na de gewonnen tip-off was het Mike Miklusak die zijn visitekaartje af gaf. Na luttele seconden lag zijn eerste driepunter in Bossche dienst al in het netje. Tijdens het  eerste kwart was het ook Keshun Sherrill, die andere aanwinst uit de USA, die zich liet gelden. Met een voorsprong van 16-26 sloot New Heroes dit kwart af.

Het 2e kwart was het weer Mike Miklusak die het vizier al op scherp heeft staan. Met nog 1.59 op de klok had hij er al 4 driepunters in liggen en zorgde hij er mede voor dat New Heroes riant aan de leiding bleef. 30-43 in het voordeel van de Bosschenaren en de laatste 2 minuten zijn ingegaan. Uiteindelijk gaan beide ploegen de kleedkamer in met een 34-45 ruststand. Topscorers aan de kant van New Heroes zijn Miklusak met 12 en Sherrill met 11 punten. Nick Oudendag deed ook nog van zich spreken met 6 rebounds.

Heerlijk begin van de oefenreeks
Als in het 3e kwart ook Oudendag (o.a. een heerlijke dunk) en Wessels zich met het scoren gaan bemoeien is er voor Den Bosch geen reden tot klagen. Sherrill liet met een fast break ook nog even zien dat hij zeer gemotiveerd is voor het komende seizoen, en zodoende sluit New Heroes dit kwart af met een 50-62 voorsprong.

In het 4e kwart blijft het verschil in punten tussen beide teams zoals in de voorgaande kwarten. Mike Miklusak loopt tegen zijn 5e persoonlijke fout aan, maar New Heroes weet de overwinning knap mee naar huis te nemen. Eindstand 76-84 en topscorer aan de kant van New Heroes is Keshun Sherrill met 23 punten. Miklusak kwam tot 14 punten, Wessels 12, Akerboom 10, Oudendag (12 rebounds) en Bouwknecht beide 9 punten.

Een mooi begin voor New Heroes die nu gaan toewerken naar 2 uitwedstrijden op Duitse bodem. Op 9 september speelt New Heroes in en tegen Gladiotors Trier, waarna op 11 september de wedstrijd volgt in en tegen MPL Academics Heidelberg. Op donderdag 14 september is de eerste thuiswedstrijd in de eigen Maaspoort.

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!