New Heroes boekt overwinning op Donar

10 March 2017

Een ontketend New Heroes heeft donderdagavond laten zien dat de play-off vorm eraan zit te komen. In een goed gevulde Maaspoort werd Donar met 84-73 huiswaarts gestuurd. Na een moeizaam begin van de wedstrijd (7-17 achter na 5 minuten spelen) nam New Heroes het heft in handen en speelde solide naar de zeer verdiende overwinning.

Moeizame start

De eerste score van de wedstrijd was voor Wessels, waarna Fieler meteen 1 van zijn 5 driepunters van de avond erin gooide. Bouwknecht deed hetzelfde, waarna Cunningham voor Donar de stand op 5-5 zette. Fieler en Dourisseau zorgden voor een 5-9 voorsprong voor Donar, waarna coach v/d Holst al na 2.35 spelen zijn 1ste time out gebruikte. Jeter scoorde meteen daarna een driepunter, waarna Bouwknecht de stand op 7-12 bracht. Donar schakelde iets bij en liep snel uit naar 7-17, de grootste voorsprong die ze deze wedstrijd zouden halen. Vanaf dat moment ging het bij New Heroes pas echt goed draaien. Watts met de score, een steal en een dunk bracht 11-17 op het bord, waarna McWhorter er 13-17 van maakte. Een rondje vrije worpen ( 1 op 2 Dourisseau en 2 op 2 Akerboom) en scores van Pasalic en Jeter bracht 15-22. Het slotakkoord van dit kwart was echter voor Den Bosch. Akerboom met een bommetje, DJ Balentine met zijn eerste score in de Maaspoort, en nog een driepunter van Akerboom gaf New Heroes een 23-22 voorsprong.

 

D.J. Balentine laat zich zien aan het thuispubliek

Pasalic opende het 2e kwart, waarna DJ Balentine wat van zijn klasse liet zien. 2 rake vrije worpen en een driepunter gaven New Heroes een 28-24 voorsprong. Meteen daarna plukte Balentine ook heerlijk een verdedigende rebound weg en was de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. Vanaf dat moment kwam Donar niet meer op voorsprong in de Maaspoort en kreeg New Heroes vleugels. Balentine scoorde vrolijk verder, Watts blokte een heerlijke aanval van Donar weg en Bouwknecht verzilverde daarna 2 vrije worpen. Een rake driepunter van Watts betekende, na de 10 punten achterstand in het 1ste kwart, nu een voorsprong van 10 punten voor New Heroes. 36-26 en nog 5.32 op de klok in het 2e kwart. Het slot van het 1e helft was New Heroes heel even niet scherp genoeg zodat Donar, met een 40-35 ruststand, toch weer hoop kreeg op een goed verder verloop van de wedstrijd.

 

Sterk New Heroes geeft Donar geen kans

In het begin van Q3 voelde Donar dat er nog wat te halen viel en sloop via 2x Pasalic terug naar 40-39 waarna McWhorter en Bouwknecht er 45-39 van maakten. Een onsportieve fout van McWhorter betekende 2 vrije worpen voor Fieler, maar die had zijn vizier qua vrije worpen even niet op scherp. 0 uit 2 en in de herkansing even daarna 1 uit 2. 45-40 met nog ruim 6 minuten te spelen. Een driepunter van Slagter en eentje van Bouwknecht bracht 48-43 waarna Fieler toch weer de aansluiting vond voor Donar. Bij 48-45 was het Watts die wederom met een alley-oop (assist Mitchell) 50-45 op het bord gooide. Jeter deed wat terug voor Donar, maar via Bouwknecht, Akerboom (beide driepunters) een blok en score van Aarts eindigde het 3e kwart         bij 58-50.

Bouwknecht ijzersterk tegen zijn oude ploeg

New Heroes deed er in het 4e kwart nog een schepje bovenop. Via McWhorter, DJ Balentine en Mitchell liepen ze uit naar 66-55 en vluchtte Donar in een time out. Dat deed de Bosschenaren blijkbaar ook goed, want in de minuut daarna liep New Heroes door scores van Watts en Mitchell verder uit naar 70-55. Jeter voor Donar met de 70-57, waarna Wessels er met een driepunter 73-57 van maakte. Dourisseau scoorde tegen, 73-59, waarna McWhorter tegen zijn 4e persoonlijke fout aanliep. Bouwknecht kwam weer in het veld en ondertussen gooide Smith zijn 2 vrije worpen waarvan er 1 in het netje belandde. Even daarna mocht Watts aanleggen voor 2 vrije worpen die beide wel goed vielen (75-60). Opvallend vanavond was dat Bouwknecht, Wessels, Balentine, Akerboom en Watts allemaal 100% scoorden vanaf de vrije worp lijn. Mitchell kwam tot een percentage van 71,4% (5 uit 7).  Bouwknecht met een 2 punts score bracht New Heroes naar een 77-60 voorsprong. Het publiek genoot zichtbaar en de sfeer in de Maaspoort was al richting de play-offs aan het gaan. Een rake vrije worp van Mitchell en 2 van Balentine bracht New Heroes op een voorsprong van 20 punten. Met nog 2.36 op de klok kon dit bijna niet meer misgaan en zou Donar zijn 2e competitie nederlaag gaan lijden. Fieler en Pasalic zorgden nog voor 80-65 en direct daarna kon Pasalic met zijn 5e fout naar de kant. Mitchell en Wessels zorgen voor de 84-67 voorsprong, waarna Donar in de laatste minuut nog tot 84-73 mocht komen.  Een zeer verdiende overwinning voor de New Heroes uit Den Bosch, wat met het oog op de komende wedstrijden zeer veel vertrouwen geeft.  MVP van de wedstrijd werd Maarten Bouwknecht met 18 punten en een 100% score op zowel 2P FG, 3P FG, en FT’s.

Eerstvolgende wedstrijd is a.s donderdag 16 maart uit in Zwolle. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 23 maart. Tegenstander is dan ZZ Leiden. Aanvang 20.00 uur in de Maaspoort. 

Statsvs Donarwedstrijd (3)

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!